Gündem
06 Mar 2015 17:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:06

Artık saklamanın bir faydası yok ben bir Cemaatçiyim!

A Haber'de yaptığı yorumlarla tanınan ve geçtiğimiz günlerde Fuat Avni mesajları ve Kabataş olayına ilişkin yalanlamalarıyla gündeme gelen Avukat Fidel Okan, sosyal medya hesabından yeni açıklamalar yaptı.

Yaptığı açıklamalar nedeniyle Cemaatçi olmakla suçlandığını söyleyen Okan, "artık saklamanın bir faydası yok ben bir Cemaatçiyim" şeklinde ironik ifadeler kullandı.

A Haber'den kovulduğu iddialarını "ben a haberden hiçbir ücret talep etmediğim gibi, yayına çıktığım her defasında yol, ulaşım, konaklama vb. masrafları dahi kendi bütçemden karşıladım" sözleriyle yalanlayan Okan, ancak A Haber'de en azından bir süre yorum yapmayacağını söyledi.

İşte Okan'ın o açıklamaları:

SÜZME BİR CEMAATÇİ OLDUM!

Artık saklamanın bir faydası yok ben bir Cemaatçiyim…

Haberiniz olsun Cemaatçi ilan edilmek için çok bişey yapmanıza gerek yok! Aklınızın vicdanınızın almadığı, ayrıca gerçek olmadığını çok önemli kaynaklardan teyid ettiğiniz bir habere "bu doğru değil" derseniz otomatik olarak Cemaatçi şeklinde yaftalanıyorsunuz! Şaka değil bu söylediğim inanın Cemaatçi olmak bu kadar basit işte....

Bakın birilerine göre birkaç gün öncesine kadar bendeniz Kripto Cemaatçiydim…Neden? Çünkü Fuat Avni'ye ait olduğu iddia edilen DM yazışmalarının düzmece, Gezi Olayları sırasında yaşandığı söylenen Kabataş haberlerinin ise kadının bire bin katarak abartması olduğunu yazmıştım. Kripto Cemaatçilikten "Cemaatçi"liğe evrilme sürecim de sağolsun Ekrem Dumanlı sayesinde oldu. Hayatımda birkez dahi görmediğim ve hatta Terör Örgütü üyesi olduğu iddiasıyla göz altına alındığı Tahşiye Kumpası'nda kendisine ağır eleştiriler yönelttiğim için şahsımdan hiç haz etmeyen Dumanlı yazısında benden “arkadaş” diye bahsedince çok şükür Kriptoluğum felan ortadan kalktı ve süzme bir Cemaatçi oldum!

Peki sırf iktidar ve tabanına saldırmak için mal bulmuş mağrip misali benim doğru duruşumu malzeme yapan başta Dumanlı olmak üzere bütün tayfası beni kendilerinden biri yani Cemaatçi olarak kabul ediyor mu? Tabi ki hayır! Onlara göre de aslında ben azılı bir iktidar yandaşı, tetikçi ve hatta MİT'çiyim!

Sadede gelirsek... Bu Fuat Avni DM mesajları senaryosu başıma epeyce iş açtı… "Sen misin haberi yalanlayan!" Dedim ya...Önce Kripto Cemaatçi ilan edildim. Sonra sosyal medya üzerinden belirli bir grubun saldırısına uğradım. Saldırı aynen şöyleydi; “Bu şerefsiz Yahudi dönmesi varya, davasını sattı…” Yüzlerce bot hesap bu başlığı paylaştı… Akabinde eski a haber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Er sahibi olduğu internet sitesinden bir haber paylaştı.Ona göre Fuat Avni Dm haberlerinin düzmece olduğunu iddia etmem üzerine, a haber yönetimi benim ekrana çıkışımı yasaklamış. Elbette haber özellikle Cemaatçilerin yönetimindeki başka haber siteleri tarafından kullanılıp; "a haberin kadrolu yorumcusu Fidel Okan Kovuldu! “Fidel Okan’a şok”… “Fidel Okan A haberden atıldı" şeklinde başlıklarla dolaşıma sokuldu.

HAKKIMDA ÇIKAN HABERLERİN TÜMÜ AYNI FUAT AVNİ DM HABERLERİ GİBİ YALAN!

Gece evde miskin miskin otururken yakın bir arkadaşım sayesinde duydum bu haberleri ben de. Dostum haberi verirken aynı zamanda da;"Vah vah ne yapacaksın şimdi?" diyerek işsiz kalmış olmama üzüntülerini iletiyordu. Bi taraftan da tabii pis pis gülüyordu. Böyle dost olmaz olsun dedirtircesine hem de! Düşünün çenemi tutamadığım için bölüm başına on binlerce dolar aldığım kanal beni kapı dışarı etmişti ve bu kötü haberi veren dostum da benim için ağlayacağına ekmek paramdan oldum diye, neredeyse göbek atar gibi kahkahalar atıyordu!

Şaka bir yana, hemen söyleyeyim; Hakkımda çıkan haberlerin tümü aynı Fuat Avni DM haberleri gibi yalan! Öyle yalan ki tersini ispat edecek onlarca belge var elimde! Bir kere... Bir yerden kovulmak için o yerin çalışanı, kadrolusu veya sözleşmeli personeli olmak ve oradan az veya çok bi ücret almak gerekir değil mi? Ben a haberden hiçbir ücret talep etmediğim gibi, yayına çıktığım her defasında yol, ulaşım, konaklama vb. masrafları dahi kendi bütçemden karşıladım.

ÖYLE TESADÜFLER OLUR Kİ...

Neden böyle yaptım peki?

Çünkü bana göre bu mücadele para karşılığı yürütülecek bir mücadele değildir. Bir davaya inanmışsanız, o davayı millet için sürdürdüğünüzü düşünüyorsanız o işe parayı bulaştıramazsınız! En azından benim inancım budur. Ayrıca bu mücadele de mücadele ettiği için hukuka ihtiyaç duyan vekilliğini yürüttüğüm kamuoyunun bildiği ve bilmediği hiçbir isimden de yürüttüğüm avukatlık hizmetleri için ücret almadım, hatta masraf talebinde bile bulunmadım.

Bu nedenle işte ben hep bağımsız oldum. Bağımsız olduğum için de kimseden talimat almadım. Kimse benim önüme belge koyup şu kişiye saldıracaksın demedi, diyemedi! Bilakis çıktığım tüm yayınlarda açıkladığım tüm belgeleri kendim getirdim. A haberde yürüttüğümüz mücadelenin temelinde bir davaya inanmışlık vardı. O nedenle başarılı olduk… Kuşkusuz ki tüm bunların dışında kanal yönetimi, belki de kimseye tanımadığı bir ayrıcalığı tanıdı bana hep. Bazı zamanlar kanalın genel yayın politikasına aykırı açıklamalarım oldu evet ama, buna rağmen kanal yönetimi bu aykırı çıkışlarıma bir kez olsun sansür uygulamaya kalkmadı! Ancak bazen öyle anlar gelir ki...Öyle tesadüfler olur ki...Ya da talihsizlikler.. Belirli bir süre “ara verme” ihtiyacı istersiniz. Benim A haber'de olmayışımın nedeni kendi inisiyatifim doğrultusunda ortaya çıkmış bir durumdur. Bu yalanı söyleyen ve yayan arkadaşlar sanırım a haber yayınlarına bir süredir katılmadığımın farkında değiller. Onlara göre olmayan kadromun, kesilen biletimin nedeni Fuat Avni DM leri ile alakalı yazdığım yazılarmış. O halde sorayım ben bu arkadaşlara; Pardon ama ben bu yazıları ne zaman yazdım?

BEN SADECE MÜSLÜMAN'IM

Sözün özü; Paralel Yapı ile mücadelede A haber'de çok güzel haberlere, yayınlara imza attık hep beraber. Bugün beraber değiliz çünkü şartlar öyle gerektirdi ama bu demek değil ki bir daha asla beraber olmayacağız. Aramızda hiçbir küslük olmadığı gibi dostluklarımız da halen sürmektedir. Şartlar değişir, bazı gerçekler ortaya çıkar ve karşılıklı ihtiyaç hasıl olur yine beraber oluruz. Öküz altında buzağı arayan tüm arkadaşlara duyurulur; Mesele bu kadar basittir!

Değerli dostlar ben hiçbir zaman önüme konan bir habere kayıtsız şartsız inanıp bunun savunuculuğunu yapacağıma dair kimseye bir söz vermedim. Hak’kın hatrını her zaman bütün hatırlardan üstün tuttum. Bu dünyanın fani bir dünya olduğunu hiç aklımdan çıkarmadım. Hayatta en korktuğum şey düşmanım dahi olsa, bir başkasının hakkına girerek bir iftiranın parçası olmaktır. Hep iftiralara maruz kalmış biri olarak bunun nasıl bir şey olduğunu çok iyi bilirim. Fuat Avni DM haberlerine tepkimin en temel nedeni de budur.

Yazının başlığında ben bir Cemaatçiyim demiştim ya, şimdi unutun onu ben sadece Müslüman'ım. Elhamdülillah.

Kalın Sağlıcakla…..