Gündem
20 Şub 2017 09:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:30

Aziz Yıldırım'dan olay sözler: Hidayet Karaca benden Fenerbahçe stadyumunu istedi!

Akşam gazetesine konuşan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "F.Bahçe'de başarılı olsalardı sanatçıların ve iş adamlarının tamamına operasyon yapacaklardı" dedi.

Akşam gazetesine konuşan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "F.Bahçe'de başarılı olsalardı sanatçıların ve iş adamlarının tamamına operasyon yapacaklardı. Ardından da kendilerine karşı tehlikeli gördükleri kişileri alacaklardı. Bunlar olmayınca 15 Temmuz darbe girişimini yaptılar. Herkes cezasını çekecek" dedi. Şikede kumpas davasının ilk duruşması ise bugün Silivri'de görülecek.

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan bazı ayrıntılar şöyle:

GÜLEN'DEN ARACI OLMAMI İSTEDİLER


"Hidayet Karaca beni cezaevinden çıktıktan sonra ziyaret etti. Bana Türkçe olimpiyatları için stadyumu tahsis etmemizi istedi. Buna izin vermeyeceğimi söyledim. Aslında FETÖ'cülerin benimle ilk irtibatı Fetullah Gülen'in DGM'deki davasında oldu. 1998 yılıydı. Benden Fetullah Gülen için aracı olmamı istediler. Sonuçta ona karşı davayı açanlarla yakınlığımdan yararlanmak istediler. Ben de tanıdığım kişilere aracı olacağımı söyledim. Bu kişileri geldikleri gibi gönderdim."

ÖRGÜT MİLLETLERARASI ÇALIŞIYOR

YILDIRIM: "Bu terör örgütü milletlerarası çalışıyor. Artık oradan ülkeleri siz çıkarın. Kimlerin olduğu ortada. Bunların içinde olan ve benim de tanıdığım olan biri bana gelerek, 'Neden bunların üzerine gidiyorsunuz? Bırakın artık bunu' uyarısı yaptı. O kişiye gerekli cevabı verdim."

ONLARA DA SIRA GELECEK

"Türkiye'de ilk stadyumu yaptık. İlk salonu biz yaptık. Amatör branşların büyük çoğunluğu kapatılacaktı. Biz o branşları ayakta tuttuk. Hepsinde uluslararası başarılar kazandık. Herkes bizi takip etti. Türk sporuna onlarca katkım var ama karşılığı FETÖ kumpası oldu. Ekrem Dumanlı önderliğinde bir sürü gazeteci bizimle ilgili algı yaptı. O kişilerle ilgili dosyamız savcılıkta. Bazı TFF yöneticileriyle ilgili dosyamız da savcılıkta. Onlarla da sıra gelecek."

İLK LAFIM "MİLLETİ SATTINIZ" OLACAK

"Bu dava spor davası değil. Öyle olsa 18 futbolcudan bir tane çağırır, 'Siz para aldınız mı?' diye sorarlardı. Bir tane futbolcu çağırıp sormadılar. 14 Şubat'ta 'Memleket elden gidiyor' demiştim. Bu kumpasçılara bugün ilk sözüm 'Memleketi sattınız' olacak. Onlar memleketi sattılar."

KUMPAS'TA İLK DURUŞMA BUGÜN

'Şikede Kumpas' davasında aralarında FETÖ lideri Fetullah Gülen, eski milletvekili İlhan İşbilen, iş adamı İhsan Kalkavan, eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da bulunduğu 108 sanık, bugün ilk kez Silivri'de yargılanacaklar. Sanıklar hakkında 35 yıldan 85 yıla kadar hapis isteniyor. Davada Aziz Yıldırım ve Sadri Şener'in de aralarında bulunduğu 75 kişi müşteki olarak yer alıyor. Serdal Adalı ve Emenike'nin yanı sıra 91 kişi ise 'mağdur' olarak dava dosyasında bulunuyor.