Gündem
29 Eyl 2014 21:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:46

Aziz Yıldırım yeniden yargılanacak!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yargılandığı Şike Davası'nda, yeniden yargılanma talebinin kabulüne karşı Trabzonspor'un yaptığı itiraz reddedildi.

Trabzonspor'un, şike davası ile ilgili olarak Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında yaptığı itirazı değerlendiren 14. Ağır Ceza Mahkemesi kararını verdi. Mahkeme Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanmasına hükmetti. Karara gerekçe olarak kanun değişikliği gösterildi.

NELER YAŞANDI?
13. AĞIR CEZA MAHKEMESİ TALEPLERİ KABUL ETMİŞTİ

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz Haziran ayında şike davasında aldıkları cezalar kesinleşen Aziz Yıldırım ile birlikte bazı şüphelilerin yaptığı "Yeniden yargılama" ve "İnfazın ertelenmesi" başvurularını karara bağlamış ve bu talepleri kabul etmişti.

TRABZONSPOR VE BUCASPOR İTİRAZ ETTİ
Bunun üzerine Trabzonspor ve Bucaspor, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu, Abdulah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl'ın "Yeniden yargılama" ve "İnfazın ertelenmesi" taleplerinin kabul edilmesi kararına itiraz etmişlerdi.

TRABZON VE BUCA'YA RET, YILDIRIMA' MÜJDE
Bu itirazları 1 Eylül tarihinde karara bağlayan mahkeme, Trabzonspor ve Bucaspor'un itirazlarını reddederek, dosyayı bir üst mahkeme olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti.

VE SON KARAR: YENİDEN YARGILANMA Ve itirazı değerlendiren 14. Ağır Ceza Mahkemesi bugün kararını verdi. Mahkeme Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanmasına hükmetti.

ABDULLAH KAYA: YENİDEN YARGILAMA KESİNLEŞTİ
Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya, kararla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Anayasa Mahkemesi 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararın kesin olduğunu belirtip, bizimle ilgili karar vermeyeceğine hükmetti.13. Ağır ceza Mahkemesi ise itirazları değerlendirip, yeniden yargılama kararının 14. Ağır Ceza'ya gönderilmesini takdir etti. 14. Ağır Ceza da itirazları reddetmiş. Karar henüz bize ulaşmadı. Dolayısı ile bundan sonra 13. Ağır ceza mahkemesi bir tensip (tutanak) hazırlayacak. Bu hazırlanacak tensipe göre göre de süreç yeniden başlayacak. Bu karar yeniden yargılamanın kesinleştiği anlamına gelir."