Polemik & Kulis
04 Ağu 2015 11:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:47

Ayşe Arman Hürriyet Okur Temsilcisi'ne patladı: "Manyak mıyım ben?"

Hürriyet okur temsilcisi Faruk Bildirici'nin Ayşe Arman'ın yaptığı röportaj ile ilgili yazıdğı yazıya, Arman'dan sert bir yanıt geldi.

Hürriyet Okur temsilcisi Faruk Bildirici köşesine, Ayşe Arman'ın geçtiğimiz hafta Yemeksepeti.com kurucularından Nevzat Aydın ile yaptığı röportajı taşımış ve Aydın'ın 27 milyon doları 114 çalışana paylaştırdığını açıklamasının ardından olay yaratan röportajın 'çelişkili' yönlerini okurla paylaşmıştı.

"Ayşe Arman'ın geçen Pazar yayımlanan söyleşisindeki bilgiler, Sefer Levent'in 7 Mayıs'ta yazdıklarıyla çelişiyordu" diyen ve  Aydın'ın çalıştığı PR şirketiyle görüşen Bildirici, söyleşide eksiklikler olduğunu belirterek "anlatılan öykü sorgulanmamış, boşlukları dolduracak sorular sorulmamıştı" ifadesini kullanmıştı.

BİZ GAZETECİYİZ İŞİMİZ OKURA DOĞRU BİLGİ VERMEK

Hürriyet gazetesi ekonomi servisine de yüklenen Bildirici yazısını "Biz gazeteciyiz, işimiz okurlara doğru bilgi vermek. "Cumhuriyet tarihinin en büyük girişimcilik hikâyelerinden biri"ni yarattığını söyleyen bir işadamının öyküsü aktarılırken okurun her noktada doğru bilgilendirilmesi gerekirdi." cümleleri ile bitirmişti.

AYŞE ARMAN: MANYAK MIYIM BEN
Ayşe Arman gazetesinin okur temsilcisinin yazısına çok sert yanıt verdi. Yaptığı röportajın Independent, Time dergisinin internet sitesi ve CNNMoney gibi bir sürü ciddi yayın kuruluşu tarafından haberleştirildiğini anlatan Arman, "Bütün dünyaya yarandık, bir kendi Okur Temsilcimize yaranamadık!!!" yazdı.

İşte Arman'ın yazısından çarpıcı bir bölüm:
OKUR Temsilcisi dün bir yazı yazdı.
Yemeksepeti.com'dan Nevzat Aydın'la yaptığım röportajda, şirketin tek sahibi olduğu izlenimi doğuyormuş...
Hayır, öyle değil!
Söyleşiden cümleler alıyorum buraya, birinci çoğul şahıs takılarını da özellikle büyük harf yaptım ki görülsün diye...
... Şirketi 15 yıl önce kurmuşLAR, başarıya ulaştırmışLAR, 589 milyon dolara Almanlara satmışLAR... Ve ve ve... Hiçbir sözleri, yükümlülükleri olmamasına rağmen, kazandıkları 27 milyon doları, 114 çalışana paylaştırmışLAR...

Bu cümlelerden, Nevzat Aydın'ın şirketin tek sahibi olduğu anlamı çıkıyorsa, ben de Arap olayım!

Israrla, "589 milyon dolara sattı ve daha sonra bu paranın 27 milyon dolarını çalışanlara dağıttı deniyor" diyor.

Hayır efendim, öyle demedim, dikkatli okuyun...
Her yer, "LAR" "LER" dolu.
Çoğul takısı!!!!

Uzun uzun üç ortak şirketi nasıl kurduklarını anlatmışım, hikâyeyi bunun üzerine kurmuşum, niye adam tek başına yaptı diyeyim, manyak mıyım ben.

Ayrıca ben bir söyleşi yapıyorum, haber değil. Bir başarı hikâyesi anlatıyorum, ekonomi haberi değil ki bu, daha da fazla ayrıntı merak ediliyorsa, ekonomi servisi yapar takip haberini...

Beni esas ilgilendiren, okurları da, o 27 milyon doları dağıtıp dağıtmadıklarıydı.

Onun da son kuruşuna kadar devlete vergisi ödenmiş, çoktan dağıtılmış bile.
Yani ben söyleşideki can alıcı yeri doğru aktarmışım.

Zaten Independent'tan Time dergisinin internet sitesine ve CNNMoney'e kadar dünyadaki bir sürü ciddi yayın kuruluşları bu haberin bu noktasıyla ilgilendi...
O röportaj, tüm bu yayın organlarına haber oldu.

Bütün dünyaya yarandık, bir kendi Okur Temsilcimize yaranamadık!!!