Gündem
11 Şub 2016 09:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:20

Aylan Kurdi davası sanıkları hakim karşısına çıkıyor!

Suriyeli mülteci dramının sembolü haline gelen Aylan Kurdi ve beraberindeki beş kişinin ölümüne sebep olan sanıklar bugün hâkim karşısına çıkıyor

Aylan Kurdi ve beraberindeki beş kişinin ölümüyle ilgili açılan davada 2 Suriyeli sanık bugün hakimin karşısına çıkıyor. Sanıklar hakkında "Göçmen kaçakçılığı yapmak" ve "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçlarından 35'er yıla kadar hapis isteniyor. Soruşturma kapsamında aranan 4'ü Suriyeli, 2'si Türk 6 şüphelinin yakalanması için başlatılan çalışmalar ise sürüyor.

2 Eylül 2015'te içinde 14 kişinin bulunduğu fiber teknenin batması sonucu Suriyeli Aylan bebeğin de olduğu 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan olay, minik Aylan'ın cansız bedeninin kıyıya vurmuş halde fotoğraflanmasıyla dünya gündemine oturdu.

Soruşturma süreci

Olayın ardından Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma çerçevesinde Suriye uyruklu Muwafaka Alabash ve Asem Alfrhad'ı gözaltına aldı. Gözaltı, mağdurların beyanlarından yola çıkılarak gerçekleştirildi. Yakalanan iki zanlı, sevk edildikleri mahkemece "göçmen kaçakçılığı yapmak" ve "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.