Gündem
08 Eki 2015 10:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:55

Ayın fotoğraf ve video haberleri seçildi!

AA'nın ağustos ayı fotoğraf ve video haber oylaması sonuçlandı.

Anadolu Ajansı'nın web sitelerinden Türkçe ve İngilizce dillerinde yapılan ve binlerce kişinin katıldığı oylamada, haber kategorisinde 12, yaşam kategorisinde 9 ve spor kategorisinde 6 fotoğraf arasından "Ayın Fotoğrafı" ile 4 video arasından "Ayın Videosu" seçildi. 



Haber kategorisi birincisi
Sığınmacıların Edirne'de Bekleyişi:
Edirne'de Avrupa'ya geçmek için sınıra doğru yola çıktıktan sonra durdurulan sığınmacıların çeşitli alanlardaki bekleyişleri sürüyor. Sığınmacıların bir kısmı TEM otoyolunda bekliyor. Sığınmacı ailelerden birinin bebeği, otoyolda güvenlik önlemi alan polis ve jandarma ekiplerinin önünde emekledi. (Berk Özkan) 



Yaşam kategorisi birincisi
Polislerin Mezuniyet Töreni:
Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezinin (POMEM) 14. dönem eğitim programından mezun olan 481 polis adayı için tören düzenlendi. Tören sırasında bir görevli, öğrencilerin terlerini sildi. (Sezgin Pancar) 



Spor kategorisi birincisi
Simona Halep:
Amerika Açık Tenis Turnuvası'nın bayanlar çeyrek final maçlarında Romen tenisçi Simona Halep'in, Belaruslu rakibi Viktoriya Azarenka ile mücadelesinden bir kare. (Cem Özdel) 



Video kategorisi birincisi
Tunceli'de Teröristlerin Vurulma Anı:
Tunceli'de polis merkezine düzenlenen silahlı saldırının ardından çıkan çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirildi. (Haydar Toprakçı)