Medya
29 Mayıs 2018 15:08 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:14

Aydınlık yazarından bomba iddia: Mücahit Ören 20 milyon avroluk üç tane daha villa mı satın aldı?

Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar, medya ve siyaset gündemini karıştıracak bir yazı yazdı.

Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar, bugünkü yazısında İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Ören'le ilgili iddialar ortaya attı.

İşte Sabahattin Önkibar'ın bugünkü yazısından "Tayyip ve İhlas Finans soygunu" başlıklı o bölüm:

Takriben 9-10 yıl önce Yeniçağ’da yazmış ve Tayyip Erdoğan o yazıma suskun kalmıştı... İşte o yazımdan bir pasaj:

İhlas Finans’ın hortumlandığı dönem (2000 yılının sonları) sıradan vatandaş olan Tayyip Erdoğan beni arayıp şunları söylemişti:

- “Sabahattin Bey, söyle Enver Ören’e, o mazlumların ahı arşı kaplar ve bütün İhlas camiasını süpürür. Neyi var, neyi yok satıp o mütedeyyin garip gurabanın kefen parası olan küçük birikimlerini hemen ödesin...”

Aradan tam 18 yıl geçmesine rağmen bu paralar hala ödenmedi ama Mücahit Ören 20 milyon avroluk üç tane daha villa satın aldı.

Tayyip Erdoğan, o telefonun tam iki sene sonrası AKP’yi kurup iktidar oldu.

Kendi atadığı TMSF Başkanı Ahmet Ertürk’e, “İhlas Finans’ı incele ve gereğini yap” emrini verdi.

Basına yansıdı, Ahmet Ertük, “İhlas’da büyük bir hortumlama var” diye demeç verip hareke geçti ancak yukarıdan gelen bir telefonla durduruldu ki tam o günlerde ABD Ankara Büyükelçisi hortumcu İhlas’ı ziyaret edip destek açıklaması yapmıştı.

Tayyip Erdoğan’a sorum şu:

Bana telefon edip söyledikleriniz ortada ve saygıdeğer, lakin 16 yıldır yetki sizdeyken gereğini niye yapmıyorsunuz?... İhlas Finans’a kefen parasını yatıran o mütedeyyin garip-gurabanın hakkı ne olacak?