Polemik & Kulis
01 Ağu 2014 11:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:31

Aydın Engin cephesinden Balbay'a ağır yanıt: Otur yerine postalcı!

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve yazarı Mustafa Balbay'ın, transferine karşı çıktığı Aydın Engin'in yazarı olduğu internet sitesi T24'ten Mustafa Balbay'a sert tepki geldi...

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay'ın gazetenin yeni transferi Aydın Engin'e gösterdiği tepki yeni bir polemiğe sahne oluyor.
Balbay'a transferine karşı çıktığı Aydın Engin'in yazarı olduğu internet sitesi T24'ten Mustafa Balbay'a hakaret içeren bir yanıt geldi.

T24 adlı internet sitesinde "Cumhuriyet mi bölündü, Balbay mı yalnız kaldı?" ve "Balbay'a Twitter'da tepki yağdı: Aydın Engin'in hangi fikrinden ürküyorsun, otur yerine postalcı!" başlıklarıyla yayınlanan haberlerde Balbay hakkında hakaret içeren "Otur yerine postalcı", "Sol, Balbay gibi köhne militaristlerden kendini arındırmadıkça, muhalefetleri sarhoş narasından öteye geçemez", "Sizin gibi militarist, ulusalcı değil, ama gazeteyi onlar kurtarabilir", "Onu boşver de patron, yeni faaliyet yok mu, cumhuriyet mitingi, meşrutiyet mitingi falan gelelim. Darbe durbe de olur ha" ve "Bazı şeyleri tapulu malın gibi konuşuyorsun, aş bunları çıkar şu apoletlerini" gibi ifadeler yer aldı.

Bilindiği üzere Aydın Engin ve eşi Oya Baydar, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın da yargılandığı Ergenekon ve Balyoz davalarında, sürekli operasyonları destekler nitelikte bir duruş sergilemişlerdi.