Polemik & Kulis
17 Mar 2018 13:56 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:05

Aydın Doğan'ın zor kararı! Demirören Grubu Hürriyet'i mi satın alıyor?

Medya dünyasını karıştıran kulislere göre, Milliyet ve Vatan Gazetelerinin sahibi Demirören Grubu ile Doğan Grubu arasında bir görüşme gerçekleşti.

Gezi direnişinden beri hükümetin hedefinde olan Doğan Grubu, zor süreçler yaşadı. Doğan Grubu, yaptığı haberlerle 17 Aralık sürecinde de hükümetin tepkisini çekmişti.

Aydın Doğan'ın Hürriyet binasında yaptığı konuşmada "Her gün hükümeti eleştirmek gazetecilik değil. Ülkede siyaset dışında da bir sürü şey oluyor. Ben bir servet kaybettim. Ama hep arkanızda durdum. Siz de benim arkamda durun" dediği ifade ediliyordu.

Doğan, grubun zor bir dönemde geçtiğini gazete sıklıkta ifade ediyordu. Zaman zaman Doğan Medya Grubu ile ilgili 'satılıyor, satılacak' şeklinde iddialar da medyada yer aldı.

Son iddiaya göre ise bünyesinde Milliyet ve Vatan Gazetesi'ni bulunduran Demirören Grubu ile Doğan Grubu arasında bir görüşme gerçekleşti. Odatv'nin iddiasına göre Milliyet ve Vatan'ın patronu Yıldırım Demirören geçen günlerde iki kez Aydın Doğan'ı ziyaret etti.

Kulislere göre Demirören'in aklında Doğan Grubu'nun üç gazetesi Hürriyet, Posta ve Fanatik vardı. Demirören, Doğan Grubu'nun 3 gazetesini de bünyesine katmak istiyor.

Demirören'in 3 gazeteyi alabilmek için ise devletten beklediği kritik bir ihale olduğu ifade ediliyor haberde. İhalenin alınması halinde Demirören, Posta, Hürriyet ve Fanatik Gazetesi'ne talip olacak.

Haberde satın alma konusunun Doğan Grubu'nun önemli isimlerini korkuttuğu da ileri sürülüyor. Grubun Demirören'e geçmesi halinde önemli değişikliklerin de olabileceği ihtimalinden söz ediliyor.

Grubun patronu Erdoğan Demirören ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında geçtiği ileri sürülen bir telefon görüşmesinde Demirören, "üzdüm mü seni patron?" diye soruyor,  Erdoğan ise "duman ettiniz her tarafı, rezil ettiniz" şeklinde karşılık veriyordu. Gerçekleştiği iddia edilen görüşmenin devamında ise Erdoğan Demirören, "nasıl girdim bu işe ya, kim için" diyerek ağlamaya başlıyordu. odatv