Polemik & Kulis
18 Nis 2015 12:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:29

Aydın Doğan'ın 'pijaması' kavga çıkardı! Nuh Albayrak'tan kritik sorular!

Yazar Ahmet Hakan'ın dünkü köşesini patronu Aydın Doğan'ın Mesut Yılmaz'ı 'pijama'yla karşılama olayına ayırması polemiğin fitilini ateşledi.

Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Ahmet Hakan'a pijama olayını anlatan Aydın Doğan'a ve bu olayı gündeme getiren yazara kritik sorular yöneltti.

1997'de Aydın Doğan'a ziyarete giden Mesut Yılmaz'ın Aydın Doğan tarafından karşılanma görüntüleri çok konuşuldu. Spekülasyonlara konu olan olay görüntülere ilişkin tartışmalar Ahmet Hakan'ın pijama dosyasını yeniden açmasıyla alevlendi.

Olayın aslını dün detaylı bir şekilde Ahmet Hakan'a anlatan Aydın Doğan'a itiraz gecikmedi. Pijamanın iftira olduğunu kabul eden yazar, "Mesele pijama değil Ahmet Bey !.."başlıklı yazısında 28 Şubat döneminde Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Hürriyet'in iktidarı hedef alan zehir zemberek yayınlarını gündeme getirdi.

Mesut Yılmaz, hükümeti kurma görevini aldığı gün Aydın Doğan'a 'geçmiş olsun'a gitmişti

ELİ NİYE CEBİNDE?
O dönem Hürriyet'in çok konuşulan manşetlerin küpürlerini yazısına koyan Albayrak, Doğan'ın Yılmaz'ı uğurlarken 'eli cebi'ndeki halini hatırlattı.
Aydın Doğan'ın görüntüyü yayınlayan kanalların patronlarına, “Peşime adam mı takıyorsunuz? Uygun olmayan kıyafetlerimle görüntülerimi niye yayınlıyorsunuz?” şeklinde tepki gösterdiğini söyleyen yazar, söz konusu kişinin başbakan olduğunu belirten yazar, habercilerin orada olmasının yadırganmasını tuhaf buldu. Ardından da yanıtını beklediği soruları birbiri ardına sıraladı:

'GEÇMİŞ OLSUN' ZİYARETİ NEDEN 6 SAATTEN FAZLA SÜRDÜ?
"Bu ziyaret neden özellikle aslında sayın Yılmaz’ın en yoğun olduğu o gün? Elbette bizi ilgilendirmez ama, bu nasıl bir ‘geçmiş olsun’ ziyareti ki sayın Yılmaz’ın kabineyi kurmakla meşgul olduğu (!) bir günde 6 saatten fazla sürüyor?
Sayın Yılmaz’ın kurduğu 55. Hükümet, bu ziyaretin ertesi günü, yani 30 Haziran Pazartesi günü açıklanıyor ve normal olarak diğer gazetelerde 1 Temmuz Salı günü yayınlanıyor. Oysa Hürriyet ve o dönemde Doğan Grubu’na dahil olan Milliyet, kabineyi, Başbakan Yılmaz’ın açıkladığı gün yayınlıyor.
En önemlisi de sevgili Ahmet Hakan, hiçbir önemi kalmamış ve külliyen iftiradan ibaret bu pijama tartışmasını, hem de bu kadar yüksek dozda neden tekrar gündeme getiriyor? (Bu soruyu kendisine sormak ve yazımdaki hususları ana hatlarıyla paylaşmak için Ahmet Hakan ile görüşmeye çalıştım ama, başarılı olamadım.)