Gündem
21 Kas 2016 11:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:40

Aydın Doğan'dan 15 Temmuz açıklaması: Bizim nefes borumuz demokrasidir

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, 15 Temmuz'da verdiği talimatı açıkladı.

Doğan Holding ve Gümüşhane Sanayi ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Onursal Başkanı Aydın Doğan, “15 Temmuz gecesi arkadaşlarıma ilk verdiğim talimat; ‘Şartlar ne olursa olsun mutlaka demokrasinin yanında olacağız. Bizim nefes borumuz demokrasidir. Bunun için ne yapıp yapıp hükümetin yanında olacağız’. Bütün arkadaşlarım bu talimatlarıma uydular” dedi.

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen Üst kurul ve Dayanışma Kurulu, 15 Temmuz darbesi, Gümüşhane ile ilgili teşvikler ve İstanbul’daki sivil toplum kuruluşlarına merkez yapımı konularında bir program etkinliği düzenlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Beykoz Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya; Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Doğan Holding ve Gümüşhane Sanayi ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Onursal Başkanı Aydın Doğan, İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Genel Başkanı Tahsin Sögüt, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, GÜSİAD Başkanı Kenan Aydın, işadamı Metin Akagün, Gümüşhane ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve işadamlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

HÜKÜMETİN YANINDA OLACAĞIZ
Toplantı, 15 Temmuz Darbe girişiminin anlatıldığı belgesel ve Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmalarıyla devam etti.

Doğan Holding ve Gümüşhane Sanayi ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Onursal Başkanı Aydın Doğan, toplantıda bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, “O kadar mutluyum ki buranın kokusu ve havası bir başka. Ben şöyle derdim ‘Gümüşhane’de yıldızlar bile başka parlıyor. Kelkit’te gök bile daha mavi’ derdim. Hakikaten burada da o havayı hissetmeye başladım. Burası Gümüşhane kokuyor, hemşeri kokuyor, arkadaşlık kokuyor. 15 Temmuz gecesi gelişmeleri Bodrum’dan takip ettim. O gece arkadaşlarıma ilk verdiğim talimat; ‘Şartlar ne olursa olsun mutlaka demokrasinin yanında olacağız. Bizim nefes borumuz demokrasidir. Zaten yayıncılık, demokrasi olmazsa olmaz. Bunun için ne yapıp yapıp hükümetin yanında olacağız’ oldu. Bütün arkadaşlarım bu talimatlarıma uydular” diye konuştu.

Toplantı, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin 15 Temmuz darbe girişimi, Gümüşhane ile ilgili proje ve teşvikler ile ilgili konuşmaların ardından sona erdi.