Medya
13 Tem 2017 15:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:59

Aydın Doğan 'hanutun' faturasını Ertuğrul Özkök'e kesti! Hürriyet Kelebek'in başına kim geçecek?

Hürriyet Gazetesi'nde bir süredir devam eden Temiz Eller operasyonu ile ilgili kulis bilgileri gelmeye devam ediyor.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği’ne Sedat Ergin’in yerine Fikret Bila’nın getirilmesinin ardından "Temiz Eller Operasyonu"nun başlatıldığını Medyaradar duyurmuştu.

Medyaradar yazarı Keskin Kalem Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevine atanan Bila'nın, “Hürriyet Gazetesi’ni kendi çıkarları için kullanan gazetecilerin varlığı konusundaki iddiaların araştırılması için bizzat Aydın Doğan ile görüştüğünü, bunun için de müfettişlerin görevlendirildiğini ” yazmış, soruşturmaya dair detayları Medyaradar okurlarıyla paylaşmıştı.

Hürriyet Gazetesi'nde dönen dolaplarla ilgili ilk iddiaları ortaya atanlardan biri de uzun süre gazetede röportaj yazarlığı yapan İzzet Çapa'ydı.

İzzet Çapa bugün kaleme aldığı yazıda da çarpıcı iddiaları ve Hürriyet Kelebek ile ilgili kulis bilgilerini yazdı.

İşte Çapa'nın superhaber.tv isimli internet sitesinde kaleme aldığı "'Hanutun' faturası Ertuğrul Özkök’e kesildi!" başlıklı o yazısı:

Uzun zamandır tuttuğum yazı orucumu bozmamaya gayret ediyordum. Ancak Hürriyet’teki temiz eller operasyonundan kulağıma öylesine dedikodular geliyor ki, mevzuya daha fazla kayıtsız kalmam mümkün değildi.

Medyanın amiral gemisinde mülkiye müfettişleri tarzındaki özel bir ekip, tek tek bütün departmanları sorguluyor haftalardır.

Bunu medya sitelerinde okumuşsunuzdur zaten. Ben size işin çok daha derin perde arkasını ve akıllara seza fısıltıları anlatacağım.

OPERASYONUN İLK AYAĞI MAGAZİN SERVİSİNDE YAPILDI

Operasyonun ilk ayağı magazin servisine yapılmış. Yıllardır kapalı kapılar ardında konuşulan ama pek kimsenin dile getirmeye cesaret edemediği meseleleri, mahallenin delisi olarak kaleme alıp duruyorum aylardır.

Fikret Bila, genel yayın yönetmenliğine gelir gelmez başta magazin servisi olmak üzere ekonomi ve spor servislerindeki kötü kokuların kaynağını öğrenmek için kolları sıvamış. Malum Fikret Bila bir Ankara gazetecisi ve hiç sevmez böyle çirkin akçeli işleri.

"AYDIN DOĞAN MEHMET YAKUP'A ALTERNATİF KELEBEK HAZIRLATTI"

Bununla eş zamanlı olarak da Aydın Doğan, çok güvendiği Mehmet Yakup Yılmaz’a alternatif bir Kelebek hazırlaması için talimat vermiş. Mehmet Yakup Yılmaz ve bu işlerde ona refakat eden hafta sonu eklerinin başındaki Çınar Oskay, Bodrum’da patrona hazırladıkları prototipini ve projelerini sunmuşlar.

"MELİS ALPHAN DIŞINDA, CENGİZ SEMERCİOĞLU DAHİL GÖNDERELİM!"

Aydın Bey gazeteyi beğenmiş beğenmesine ama konu yazarlara gelince Mehmet Y. Yılmaz’ın, Melis Alphan dışındaki bütün yazarları gönderelim teklifine müdahale etmiş. “Yahu yapma, bana gelen bilgilere göre Cengiz çok okunuyor, onu tutalım” demiş büyük patron.

Bunu duyan Mehmet Y. Yılmaz, “Beyefendi, eğer dediğiniz ismi değiştirmezsek, bu operasyonun hiçbir anlamı kalmaz” cevabını vererek masadan kalkmak istemiş. Bunun üzerine patron “Peki peki, otur” diyerek kafa kafaya verip istişarelere devam etmişler…

"KELEBEK'İN PAŞASI SELİM AKÇİN'E 2 BİN AVROLUK ARAÇ KİRASI SORULDU"

Dönelim şimdi bu görüşmeden 24 saat önceki İstanbul Hürriyet binasına…

Kelebek’in magazin paşası Selim Akçin, müfettişlerce ifadeye çağrılmış. Akçin’in bordrodaki maaşını bilen müfettişler ona aylık iki bin Avro’luk araç kiralama parasını nasıl ödediğini sormuşlar.

Akçin, bunun üzerine “Laf yine eski eşimin PR şirketine mi gelecek?” diyecek olmuş; müfettişler “Hayır bahsettiğimiz, şarkıcı sevgilinize kiraladığınız lüks cip” deyince kulaklarına kadar kızarmış bizimkisi.

"EKONOMİ SERVİSİNDE İKİ TULUMBACI DÜKKANINI APAR TOPAR SATTI"

"Temiz Eller" operasyonunun bir ayağı da ekonomi servisinde sürüyor tüm hızıyla.
Dedikoducu kuşların anlattıklarına göre serviste çalışan bazı arkadaşlar şu sıra, üzerilerine kayıtlı mülkleri ve ticarethaneleri ellerinden çıkarmakla meşgullermiş.

Adı bende saklı bir tanesi, sahibi olduğu iki tulumbacı dükkanını apar topar elden çıkarmış bile.

"KİM İFADEYE ÇAĞRILSA BAŞKASINI İSPİYONLUYORMUŞ"

Ekonomi servisindeki bir başka sıkıntı da müdürün PR’cı eşi ve onunla ilgili hazırlanan dosya. "Temiz Eller" operasyonu Hürriyetçilerin hiç beklemediği bir noktaya varmış; çünkü kim ifadeye çağrılsa gayri ahlaki işler çeviren onlarca başka meslektaşını ispiyonlaya başlamış.

SPOR VE GRAFİK SERVİSİNDE ASAYİŞ BERKEMAL Mİ?

“Spor servisinde asayiş berkemal mi?” diye soracak olursanız, çuvalla dedikodu var ama onları da başka bir güne bırakalım. Tarkan’ın ballı ABD konserinden, bir GSM servisinin Twitter’daki spor uygulamasına kadar koca bir dosya da önümde duruyor onlarla alakalı.

Hele bir de gazeteye lüks sıfır Mercedes’i gelen bir sayfa sekreteri hikayesi var ki, onu ben bile anlatmaya utanıyorum. Çok merak eden yedi başbakan, üç cumhurbaşkanı, üç de darbe gören grubun yayın koordinatörüne sorsun.

KELEBEK'İN BAŞINA KİM GEÇECEK?

Gelelim zurnanın zırt dediği yere…

Peki Kelebek’in başına kim geçecek?

Bu kulvarda iki güçlü aday yarışıyormuş. İlki Mehmet Y. Yılmaz’ın yıllardır ekibinde olan Ferhan Kaya Poroy, ikincisi ise Fikret Bila’nın Milliyet’ten tanıyıp, güvendiği Aslı Çakır.

ALİ EYÜBOĞLU HÜRRİYET'E Mİ TRANSFER OLUYOR?

Biliyorum bunu yazıyorum diye Ali Eyüboğlu bana kızacak ama Fikret Bila’nın, Gökhan Kimsesizcan’ın sayfasını ona tahsis etmek istediği de kuşların kulağıma fısıldadığı başka dedikodu.

"AYDIN DOĞAN FATURAYI ERTUĞRUL ÖZKÖK'E KESTİ"

Tüm bu pis kokuların bedeli kime fatura edildi diyecek olursanız; şu an Bodrum’da Ahmet Hakan ve Mehmet Y. Yılmaz ile birlikte patronun teknesinde tatil yapan Hürriyet’in kırmızı pantolonlu Ex-Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’e efendim.

Hatta Aydın Bey’in herkesin içinde Özkök’ü; “Neresinden tutsam elimde kalıyor bu gazete. Bu kokuşma senin zamanında başladı be kardeşim! Hiç mi fark etmedin? Yoksa göz mü yumdun?” diye azarladığı da konuşulanlar arasında.

Woody Allen dediği gibi “Dedikodu, ihmal edilmiş bir sanattır”. Naçizane bendeniz de onun hakkını vermeye çalışıyorum. Yalandır, doğrudur günahı hala Hürriyet’te çalışıp, bu dedikoduları piyasaya yayanların boynuna.