Radar Hattı
02 Eki 2007 20:03 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:50

ATV'YE BÜYÜK SUÇLAMA!...YARIŞMADAN 2048 ALTIN KAZANDI, ÖDÜLÜNÜ ALAMADI!...375 MİLYAR TAZMİNATA MAHKUM OLAN KANAL PARAYI VERMEYİNCE YARIŞMACI BUNALIMA GİREREK HASTALANDI!... (VİDEO)

ATV'nin "Ağırlığınca Altın" yarışmasında 2048 altın kazandı. Ödülünü alamadı, kanser oldu. Yıllarca tedavi gördü ama kurtarılamadı. Ferhan Tanır'ın dramatik öyküsü...

ATV'ye büyük suçlama!

ATV'nin yarışmasında 2048 altın kazandı. Ödülünü alamadı, kanser oldu.

HABER 7.COM'un özel haberine göre, ATV'nin "Ağırlığınca Altın" yarışmasında 2048 altın kazandı. Ödülünü alamadı, kanser oldu. Yıllarca tedavi gördü ama kurtarılamadı. Ferhan Tanır'ın dramatik öyküsü...

Televizyonda bilgi yarışmalarının moda olduğu bir dönemde heveslendi, yarışmaya katıldı. 2048 altın kazandı. Yarışmayı organize eden televizyon ödülü vermedi. Tanıdıkları, "Altınları aldın bizden saklama" dedi bunalıma girdi kanser oldu.

Ferhan Tanır, çevresinde "bilge" diye tanınırdı. Genel kültür konusundaki engin bilgisi ile hep dikkat çeken bir isimdi. 2000 yılının son baharında, ATV´de yayınlanan "Ağırlığınca Altın" yarışması başlayınca çevresinin de teşviki ile girmeye karar verdi.

Ferhan Tanır, ATV´nin verdiği telefonu aradı, bazı bilgilerden sonra yarışmaya davet edildi. Çekimler 26 Eylül 2000´de yapıldı. Yarışmacıdan bir de imza alındı. Eğer yarışma televizyondan yayınlanmazsa, hiçbir hak iddia etmeyecekti.

Yarışma 28 Ekim 2000 tarihinde ATV´de banttan yayınlandı. Mazhar-Fuat-Özkan üçlüsünden Özkan Uğur´un sunduğu yarışmada Ferhan Tanır, 11 soruya doğru cevap verdi ve tam 2048 Cumhuriyet altını kazandı. O günkü parasal karşılığı tam 65 milyar liraydı.

object width="425" height="350">


Aradan günler, haftalar, aylar geçti. ATV tarafından hiçbir ses çıkmadı. Ferhan Tanır, yarışmanın ödülü ile ilgili ne zaman arasa, "önümüzdeki günlerde biz size ulaşacağız" cevabını aldı. 2048 Cumhuriyet altını kazanan yarışmacı, ATV´nin kendini oyaladığını fark edince yarışmanın sponsorluğunu yapan Asgold firmasını aradı. Oradan verilen cevapta ise, konunun kendilerini ilgilendiren bir yönü bulunmadığını, kendilerinin üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirdikleri belirtildi.

Ferhan Tanır, artık dışarı çıkamaz olmuştu. Kendisini televizyonda izleyenler, kazandığı altınları ne yaptığını soruyorlardı. Konu komşu değil, gittiği her yerde benzeri sorularla karşılaşıyordu. Altınları henüz almadığını söylediğinde ise kimse kendine inanmıyordu.

ATV BORCUNU İNKAR ETTİ

Sorulardan ve insanların inanmayan bakışlarından rahatsız olan yarışmacı, bu tür yaklaşımlarla karşılaşmamak için dışarı çıkmayı bıraktı.

Aradan iki yıl geçmişti ve hala kazanılan 2048 Cumhuriyet altınının ödenmesi ile ilgili bir gelişme olmayınca Ferhan Tanır bu kez, hakkını hukuki yollardan aramaya başladı.

Acılı eş Kadir Tanır, eşinin hatırasına insanları meme kanseri konusunda bilgilendirmek için bir kampanya başlattı. İlkumut Dersanesi'nin kitaplarının sonuna uyarı yazısı konulmasını sağladı.
ATV´de yayınlanan "Ağırlığınca Altın" yarışmasından kazandığı altınları alamayan Ferhan Tanır, şirket hakkında "Yarışmacıları dolandırmak" suçundan dava açtı. Ödülünü alamayan pek çok kişi Radyo Televizyon Üst Kurulu´na (RTÜK) başvurdu. Oradan bir sonuç alamayınca bu kez, yarışmayı hazırlayan Satel Sabah Televizyon Prodüksiyon A.Ş hakkında yarışmayı kazananları dolandırdığı gerekçesiyle Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı´na başvurdu.
Şişli 1. İcra Müdürlüğü´ne başvurdu. Ancak