Televizyon
01 Kas 2014 14:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:52

ATV'nin 'Kertenkele'sine Diyanet'ten sert tepki: Acı hatıralar hala hafızadayken...

Diyanet İşleri Başkanlığı, atv'de yayınlanan Kertenkele dizisinde yer alan 'sahte imam' karakteriyle ilgili açıklamada bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bir televizyon kanalında yayınlanmaya başlayan dizi filmde yer alan 'sahte imam' karakteriyle ilgili, "Geçmiş dönemlerde kaldığını düşündüğümüz bu tarz senaryoların cübbeyle, sarıkla ve bu kıyafetlerin taşıdığı değerleri küçük düşürücü tiplemelerle bir dizide karakterize edilmesini tasvip etmek asla mümkün değildir" dedi. Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı;

"DİN GÖREVLİLİERİNİ DERİNDEN YARALADI"
"Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında yayınlanmaya başlayan bir dizi filmde 'sahte imam' karakteriyle yansıtılan tipleme ile ilgili olarak Başkanlığımıza gelen yoğun tepkiler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür. Filmde karakterize edilen 'sahte imam' tiplemesi toplumsal saygınlığı olan din görevlilerimizi derinden yaralamıştır. Geçmiş dönemlerde kaldığını düşündüğümüz bu tarz senaryoların cübbeyle, sarıkla ve bu kıyafetlerin taşıdığı değerleri küçük düşürücü tiplemelerle bir dizide karakterize edilmesini tasvip etmek asla mümkün değildir. İmamın sosyal dünyasındaki yeri ve rolü hakkında gerçekliği tahrif ederek ortaya konan bu tipleme karşısında başta kanal yöneticileri olmak üzere ilgili makamların gerekli duyarlılığı göstereceğinden kuşkumuz yoktur.

ACI HATIRALAR HALA HAFIZADAYKEN...
Geçmişte yaşanan acı hatıralar hala hafızalardayken, dini değerlere saygıda bir seviye kazanan yayın hayatımızın tekrar bu seviyenin altına inmesini en hafif ifadeyle dikkatsizlik ve özensizlik olarak değerlendirmek istiyoruz. Bu açıklamamız sonrasında bu tür senaryolarda İslam'ın temel esaslarını, Hz. Peygamber'in ve toplumsal saygınlığı olan şahsiyetlerin değerini aşındırıcı tarzda konu edinilmemesi noktasında bir bilincin oluşması temennimizdir"