Medya
11 Ara 2016 12:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:15

Atv'nin dizisi Star yazarını rahatsız etti: "Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürüyorlar"

Star yazarı Resul Tosun, ATV kanalının dizisini “Bu dizilerde aile mefhumu da işleniyor ama gayri meşru ilişkiler de özendiriliyor” diyerek eleştirdi.

Star gazetesi yazarı Resul Tosun, “Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek!” başlıklı yazısında, TRT’nin dizilerini övdükten sonra ATV ve Show TV kanalının dizilerine dikkat çekti.

ATV’nin “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisine “Oyuncu kadrosuyla senaryosuyla istemeseniz de seyretme ihtiyacı hissediyorsunuz!” diyen Resul Tosun şu eleştirileri yöneltti:

“Kaliteyi yakalayınca müşteri aramaya hacet yok müşteri gelip buluyor kaliteyi! Aynı şekilde ‘İçerde’ dizisi de kendisini dayatan ve seyrettiren bir dizi. Bu iki kaliteli dizi maalesef aynı zamanda kötü örnekleri özendiren diziler. Geçenlerde polisin yakaladığı bir suçlu dizilerden etkilendiğini söylemişti. Maalesef bu dizilerde insan hayatının değeri yok. Patır patır adam öldürüyorlar ve üstelik kimsenin aklına gelmeyecek yöntemlerle katlediyorlar. Tabir caizse eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürüyorlar!”

“GAYRİ MEŞRU İLİŞKİLER DE ÖZENDİRİLİYOR”

“Bu dizilerde aile mefhumu da işleniyor ama gayri meşru ilişkiler de özendiriliyor” diyen Resul Tosun şöyle devam etti:

“Mesela Eşkıya’da dizi kahramanının bugüne kadar iki kadınla gayri meşru ilişkisi ve iki gayri meşru çocuğu gayet normalmiş gibi yansıtıldı. Doğru bulmuyorum. Buna rağmen vakit bulursam ben de seyrediyorum, seyrettiriyorlar! Hasıl-ı kelam, okullar öğretiyor ama eğitmiyor! Eğitim bugün büyük oranda sosyal medya ve TV’lerin uhdesinde. Fevkalade başarılı bir film ve dizi sektörümüz var. Dilerim daha başarılı olsunlar. Ama beklentimiz topluma güzel örnekler sunmalarıdır!”