Polemik & Kulis
11 Nis 2008 10:38 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:02

ATV HABER'DE "BAHAR OPERASYONU'NDA KAR" POLEMİĞİ...ATV HABER GENEL KOORDİNATÖRÜ YAŞAR GÜRSOY,KİMLERE İSYAN ETTİ?..

ATV Haber Genel Koordinatörü Yaşar Gürsoy, kendilerini ağır şekilde eleştiren iki köşe yazarına cevap verdi. Gürsoy'un Medyaradar'a gönderdiği yazıyı aynen yayınlıyoruz.

Atv Haber Koordinatörü Yaşar Gürsoy'un açıklaması:

Bekir Hazar´ın yönettiği ucankus.com adındaki internet sitesi Atv Haber´i eleştiren bir yazıyı kaleme almış. Daha doğrusu Sözcü Gazetesi yazanı Mehmet Şehirli´den alıntı yaparak. Özetle şöyle diyor:

"Çok değil daha iki sene öncesine kadar birinci kanal, bir sene öncesine kadar üçüncü kanal olan ATV şu günlerde bazen yedi, bazen sekizinci kanal durumuna düşmeye başladı. ATV´nin TMSF tarafından Çalık Grubu´na satılmasıyla başlayan belirsizlik, 1 milyar dolara yakın değeri olan koca kanala her gün kan kaybettiriyor."

Bu konuyla ilgili açıklama yapmayı yetkili yöneticilerimize bırakıyorum.Gerekeni kendileri söyleyeceklerdir.

Benim açıklayacağım şu. Ve bunu marka olmuş bir kanalın haber merkezini 4 aydır ayakta tutup, diplere vurmasını önleyen, şerefi ve onuruyla çalışan haberciler adına yapıyorum!

Mehmet Şehirli´de, Bekir Hazar´da Doğu ve Güney Doğu´ya meslek hayatları boyunca "fırsat bulduklarında" mutlaka gitmişlerdir. O bölgelerde bu aylarda hala kar vardır. Arzu ederseniz bundan böyle oradan geçilen haberleri gönderen ajans muhabir ve kameramanların yanına bir de meteoroloji uzmanı ile noter gönderelim. Ne dersiniz?..

Bir de şu konuya açıklık getirmekte yarar var. Yazıda deniliyor ki:

" Belirsizlik ortamında büyük umutlarla haberin başına geçirilen Mehmet Barlas´a da yazık oluyor. Kim kime dum duma yönetilen atv haber...// Küçük ama mide bulandıran hata..."

Ayıp! Bir kere bu satırları kaleme alan iki meslektaşıma da "ayıp ettiniz!" diyorum. Bu nasıl bir söylemdir?! Sizin o kim kime dum duma dediğiniz insanları ne kadar tanıyorsunuz? Daha da önemlisi 4 aydır ATV Haber´in kaç kişiyle bu günlere geldiğini biliyor musunuz?. Ankara ATV Haber merkezi´ni arayıp kaç muhabir ile böylesine yoğun bir gündemde çark nasıl dönüyor?.

Açıklayayım! 2 muhabir. Kameramanların da özverili çalışmaları sayesinde ayakta duruyor Ankara Bürosu. Sordunuz mu bir bilene?. En azından bir telefon açıp benden ve Mehmet Barlas´dan bir değerlendirme aldınız mı? Bu kadar mı uzak telefonlarınız yanıbaşınızdan! Neden sadece Total grubu raitinglerini yansıtıp kafaları bulundırıyorsunuz? Sap ve kesir hikayesini hiç mi duymadınız?..

Bu satırları, atv haber merkezi´nde, hem kendi, hem de çalıştığı kurum adına; onur ve şerefi için, günde neredeyse 16-17 saat; haftanın 7 günü canhıraş çalışan arkadaşlarım adına yapıyorum.

Ayrıca şunu da merak ediyor ve kendi kendime her zaman soruyorum.

Eleştirmek iyidir. Doğruya götürür insanı. Ne var ki internet siteleri aracılığıyla yazılar döşenip, insanların onuruyla oynayanlar neden o sitelerdeki künyelere adlarını koymazlar?.

Bunu da anlayabiliyorum aslında. Yasalar, tüzükler, halen gelişmekte olan internet ortamı iletişim v.s...

Peki, fütursuzca yazılan yazıların altlarına konulan "yorum" bölümlerinde gerçek isim, adres, telefon ya da mail adreslerini neden açıklamazlar insanlar?..Sanki biraz `delikanlılığa sığmıyor gibi gelmiyor mu size de?..

Galiba Engin Abi doğruları yazmış..


Uçankuş'da çıkan yazı

NE OLACAK BU ATV´NİN HALİ? ÜZERİNE ÖLÜ TOPRAĞI SERPİLMİŞ ATV´DE BİR YANDAN ÇALIK GRUBU´NUN YÖNETİMİ TAMAMEN DEVİR ALMASI BEKLENİRKEN DİĞER YANDAN KANAL HER GÜN KAN KAYBEDİYOR... VE BU BELİRSİZLİK ORTAMINDA BÜYÜK UMUTLARLA HABERİN BAŞINA GEÇİRİLEN MEHMET BARLAS´A DA YAZIK OLUYOR...KİM KİME D