Polemik & Kulis
06 Haz 2018 11:34 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:41

Atv- A Haber'den sürpriz ayrılık! Hangi başarılı isim veda etti? (Medyaradar/Özel)

Turkuvaz Medya Grubu'nun bünyesinde yayın yapan Atv ve A Haber'den sürpriz bir ayrılık yaşandı.

Turkuvaz Medya Grubu'nda 5 yıldır başarıyla görev yapan diplomasi muhabiri Sena Alkan Aktürk istifa etti.

Sena Alkan Aktürk ayrılığını sosyal medya hesabından böyle duyurdu:

Bazen yeni bir cümleye başlamak için nokta koymak gerekiyor sanırım... Omuz omuza iyi günde, kötü günde çalıştık, birbirimize destek olduk... Başta Ankara’da bana baba olan, kızlarından beni ayırmayan, desteğini bir an olsun esirgemeyen temsilcim Murat Akgün, yol gösteren, daha çok çalışmaya teşvik eden, bana abilik eden haber müdürüm Fatih Atik, editörlerim, aynı yolda yorulduğum, zaman zaman beraber güldüğüm zaman zaman beraber üzüldüğüm muhabir dostlarım, bana her daim en doğruyu gösteren kameraman abilerim, bitmez emekleriyle haberlerimi montajlayan o değerli ekip arkadaşlarım, “sena mikrofonunu düzelt”, “sena son 10”, “sena sendeler”, “sena çabuk” diyerek stresi beraber yaşadığımız canım reji ekibim, Nur ablam, Meryem’im, çok sık bir araya gelemesek de gönüllerin bir olduğu İstanbul ekibi... bu bina, bu kanal içinde sizler varsınız diye güzel oldu benim için. Biraz gözyaşı, biraz gülümseme bugün ayrıldık ama sektör küçük, kalpler bir. Yine bir araya geleceğiz.. Şimdilik televizyon tabiriyle “Sena çıkıştasın”

CNN TÜRK'LE Mİ ANLAŞTI?

Sena Alkan'ın CNN Türk'e transfer olacağı iddiası medya kulislerinde konuşuldu. Ancak başarılı ismin bir süre medyadan uzak kalarak dinlenmek istediği öğrenildi.



SENA ALKAN AKTÜRK KİMDİR?

5 Ekim 1990 tarihinde Sakarya'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi’nde İngiliz dili okudu.Ardından İngiltere Cambridge’de ve Bournemouth’da eğitim gören Sena Alkan Aktürk İngiltere’den döndükten sonra AB tarafından finanse edilen ve Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen Özgürlük için Basın projesinin yazım ekibinde yer aldı.

2013 yılında Daily Sabah gazetesinde muhabirlik yapmaya başlayan Aktürk, evlendikten sonra Ankara’ya taşındı. Aktürk yaklaşık 2 yıldır A haber kanalında diplomasi muhabirliği, Atv kanalında ana haber bülteni için muhabirlik, İngilizce yayın yapan Anews kanalında muhabirlik yapıyordu.

Başarılı gazeteci iyi derecede İngilizce, orta seviyede Fransızca ve İtalyanca biliyor.