Gündem
28 Mayıs 2016 16:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:15

Atıf Yılmaz ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl 5'incisi düzenlenen Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali'nde dereceye giren filmlerin sahipleri ödüllerini aldı.

Mersin'de Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi ev sahipliğinde bu yıl 5'incisi düzenlenen Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali'nde dereceye giren filmlerin sahipleri ödüllerini aldı.

Geceye katılan Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray ve Atıf Yılmaz'ın eşi usta oyuncu Deniz Türkali büyük ilgi gördü.

Sunuculuğunu Nefise Karatay'ın yaptığı tören, Atıf Yılmaz Meydanı'nda gerçekleşti. Vali Özdemir Çakacak, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, sanatçı Türkan Şoray, Atıf Yılmaz'ın eşi sanatçı Deniz Türkali, Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi Genel Müdürü Adem Erol, jüri üyeleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende ilk olarak Atıf Yılmaz'ın yaşamını konulu belgesel gösterildi.

Oberhausen Kısa Film Festivali'nin katkılarıyle festivalin bu yıl 5'incisini düzenlediklerini söyleyen Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi Genel Müdürü Erol, "Yarışmamıza her geçen yıl gönderilen fimlerin sayısı ve kalitesi artıyor. İlk yıl 158, 2'nci yıl 166, 3'üncü yıl 215, 4'üncü yıl 237 eserin katıldığı Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması'nı bu yıl festivale dönüştürdüğümüz için kurmaca, belgesel, canlandırma-animasyon kategorilerinden filmler elimize ulaştı. Bu yıl kurmaca kategorisinde 191, belgesel kategorisinden 38, canlandırma-animasyon kategorisinde 31 olmak üzere toplam 260 film finale kalmak için yarıştı" dedi.

Ardından söz alan Mersin Üniversitesi Rektörü Çamsarı, Mersin'de bazı değerlerin öne çıkması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, organizasyonun bir parçası olmanın üniversite olarak onlara gurur verdiğini söyledi.

Deniz Türkali ise Mersin'in kendisi için çok önemli bir liman olduğunu ifade ederek, "Ben burada ağlamadan bir şey söyleyemiyorum. Artık bir şey söylemeyeceğim. Bu harika şeyi gerçekten her yıl daha iyiye ve güzele götürme çabasını gösteren, katılan sevgili genç arkadaşlarıma, bütün jüri üyelerine, emeği geçen herkese kendi adıma ve Atıf Yılmaz adına çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Türkan Şoray ise 'Selvi Boylum, Al Yazmalım' filmini birlikte çektiği Atıf Yılmaz ile büyük bir dostluğunun olduğunu söyledi. Yılmaz'ın kendisini Deniz Türkali kadar sevdiğini belirten Şoray, daha sonra Türkali'ye dönerek "Seni ağlatmak istemiyorum" dedi. Bunun üzerine Türkali de, "Onlar da alıştı, bende alıştım" diye cevap verdi. Zaman zaman Deniz Türkali ile buluşarak Atıf Yılmaz'ı yaşatmaya çalıştıklarını aktaran Şoray, şöyle devam etti:

"Bugün de Atıf bey bizimle, bizimle birlikte yaşıyor. Onun adına, genç kısa film yapımcılarının ödüllendirilmesi çok önemli bir şey. Ben filmleri izlemedim ama Deniz, jüride olduğu için anlattı; inanılmaz güzel filmler varmış. Bunlar sinema adına beni çok umutlandırdı. Beni şu an Atıf Yılmaz da duyuyordur, sinema adına o da mutlu oluyordur."

Daha sonra ise Türkan Şoray ile Deniz Türkali, kurmaca kategorisi birincileri 'Azad' filminin yönetmeri Yakup Tekin ve '7 Santimetre' filminin yönetmeni Metehan Şereflioğlu'na ödüllerini verdi.

Belgesel kategorisi Bulut Renas Kaçan'ın 'Reger', canlandırma-animasyon kategorisi Metin Vatansever'in 'Nefretin Üvey Evlatlarıyız' filmi birinci olurken, Jüri Özel Ödülü'nü Süleyman Demirel'in 'Asfalt', M. Emrah Erkan'ın 'Tuhaf Zamanlar' filmleri, Sinema Yazarları Özel Ödülü'nü Ömer Akbaş'ın 'Son Nefes', Forum Mersin Özel Ödülü'nü de Hüseyin Gülgen'in 'Zirve' adlı filmi aldı.

Ödül töreninin sonunda ise davetliler Türkan Şoray, Deniz Türkali ile günün anısına fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştı.