Medya
21 Nis 2014 09:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:06

Aslı Aydıntaşbaş hangi yazısı için büyük tepki aldı?

Milliyet köşe yazarı, kendisini eleştirenlerin haklı olduğunu belirtti.

1 Mayıs kutlamasıyla ilgili olarak 'Taksim'de diretmeyelim' diyen Milliyet köşe yazarı Aslı Aydıntaşbaş bu yazısının ardından büyük tepki aldığını belirtti.

Bugünkü köşe yazısında kendisine tepki gösterenlere hak veren Aydıntaşbaş, 'TOMA ve biber gazından adeta bir zevk alan, bundan beslenen bir siyaset var' diye belirtti.

Aydınytaşbaş'ın yazısı şöyle:

Bana kızanlar haklı...

Geçenlerde Twitter’da 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmasıyla ilgili yazdıklarımdan dolayı büyük tepki aldım.

“Direnme-yelim mi?” diyenler oldu. ”Sen de kim oluyorsun? Biz Taksim’deyiz” mealinde cevaplar geldi.

En tatlısı, biri burcumun Balık olup olmadığını sordu. Balıklar mücadeleden kolay vazgeçerlermiş...

Peki, ne yazmıştım? ”Taksim bir haktır ve 1Mayıs’ın Taksim’de kutlanmaması için hiçbir neden yok. Ancak iktidarın bu tavrına kızsak da Taksim’de diretmeyelim” dedim.
Hemen ardından da kendimi açıklamaya çabaladım. 1 Mayıs tabii ki Taksim’de kutlanmalıdır. Meydan 1977’den beri Türkiye’de sendikal mücadelenin sembolüdür.
Ancak Türkiye olağanüstü bir döneme girdi. ‘Otoriterleşme’ trendi bütün dünya tarafından tescil edilmiş durumda. İktidar partisi vatandaşların temel hak ve özgürlüklerini kısıtlamak konusunda bir çekincesi olmadığını defalarca kanıtladı. 1982 Anayasası’nın ruhu her yeri sardı. Yürüyüş hakkını kullanmak isteyen vatandaşın karşısına sürdüğü TOMA ve biber gazından adeta bir zevk alan, bundan beslenen bir siyaset var karşımızda. 

Yazının tamamı için tıklayınız