Gündem
30 Eyl 2016 10:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:34

Aslan Kral efsanesi geri dönüyor!

Bir zamanlara damgasını vuran animasyon filmi The Lion King (Aslan Kral) geri dönüyor

1994 yılında beyazperdeye gelen animasyon filmi The Lion King (Aslan Kral) hayranlarına müjdeli bir haber geldi. Sinema severleri heyecanlandıran haber filmin haklarını elinde bulunduran Disney'den geldi.

Disney konu ile ilgili yaptığı açıklamada yeni filmin yönetmen koltuğunda The Jungle Book ile hatırı sayılır bir başarı yakalayan Jon Favreau'nun oturacağı bilgisine de yer verdi. Yeni filmin konusu ve oyuncu kadrosu ile ilgili bir bilgiye yer erilmezken filmin 2017'd beyazperdeye gelmesi bekleniyor. Disney'in en sevilen yapımlarından biri olan Aslan Kral, dünya çapında 1 milyar dolara yakın hasılat elde etmişti.

1994 YILINDA GÖSTERİME GİRDİ
Aslan Kral Akademi Ödülü kazanmış 15 Haziran 1994 yılında gösterime giren Walt Disney Pictures yapımı bir animasyon filmidir. Walt Disney Animasyon Klasiklerin 32. filmidir. Hikâye, William Shakespeare in Hamlet oyunundan etkilenmiştir, Afrika'da insansı hayvanların krallık yeridir. Film, Kayıp Balık Nemo (bir Disney/Pixar bilgisayar-animasyon filmi) gösterilene kadar yüksek standartlarla gösterildi. Aslan Kral hala geleneksel animasyon tarihinde durur ve Disney Rönesans dönemine (bilinen) uygundur.

ANİMASYONUN DÖNÜM NOKTASI
Aslan Kral animasyon içinde dönüm noktası gibi görünür ve eleştirmenlerin gözünde eleştiri aldı, filmin hikâye ve müziği övgü aldı. 1994'te gösterim sırasında, film dünya çapında toplam $783 milyondan daha fazla aldı, o yıl film çok başarılı gösterime girdi, ve yüksek çözünürlükte film 'in 24.sü oldu.

TÜRKİYE'DE 815 BİN KİŞİ TARAFINDAN İZLENDİ
Bir müzikal film olan, Aslan Kral müziğinin başarısı için 2 akademi ödülü aldı ve En İyi Film Yapımı - Müzikal ya da Komedisel için Altın Küre Ödülü aldı. Şarkılarını yazanlar : besteci Elton John ve söz yazarı Tim Rice, ile orijinal patrisyon Hans Zimmer. Disney sonra iki film yaptı : birincisi devamı olan Aslan Kral II: Simba'nın Onuru; ve ikincisi 2 filmide içine alıp paralel olan Aslan Kral, Türkiye'deki sinemalarda, 1995 yılı boyunca 815 bin 651 kişi tarafından izlenmiştir.