CineRadar
26 Şub 2016 00:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:22

Aşk mı gurur mu, zombi mi? İşte haftanın filmleri...

Bol görsel efektli gişe filmleriyle dolu bir hafta… Mısır Tanrıları modern masalları sevenlere iyi gelecek...

Şunu da unutmayın; Mısır Tanrıları, filmi çeken Alex Proyas’ın en kötü işlerinden biri olmaya da aday çünkü fazla Hollywood işi, CGI efektlerin kalitesi de yerlerde sürünüyor. Aşk ve Gurur + Zombiler ise kafası karışık bir tür kırması gibi görünse de eğlenceli bir iş… Haftanın iki yerli yapımından birinin korku, diğerinin ise gizem filmi olması da hayli ilginç… Senarist’e bir şans verilebilir.

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri, bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Aşk ve Gurur + Zombiler

Burr Steers’in yönettiği ve Lily James, Sam Riley, Jack Huston ile Bella Heathcote’un oynadığı Aşk ve Gurur + Zombiler (Pride and Prejudice and Zombies), 26 Şubat 2016’da Chantier Films dağıtımıyla Chantier Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Jane Austin ve Seth Grahame Smith romanlarından senaryolaştırılan ve 19. yüzyılda İngiltere’de geçen film, Elizabeth Bennet ve kardeşlerinin zombileri öldürmesini konu alıyor. Ülkeyi zombilerden kurtarmak için uzak doğu dövüşleri ve silah kullanımında uzman olan Bennet sosyal önyargılardan sıyrılarak kendi takımını kurmalıdır. Hikâye, bir virüsün herkesi zombiye dönüştürmesi ile ilginç bir hal alıyor.

Mısır Tanrıları

Alex Proyas’ın yönettiği ve Nikolaj Coster Waldau, Brenton Thwaites, Chadwick Boseman ile Elodie Yung’ın oynadığı Mısır Tanrıları (Gods of Egypt), 26 Şubat 2016’da The Moments Entertainment dağıtımıyla The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.



Aşkını kurtarmaya çalışan bir ölümlü olan Bek güçlü bir tanrı olan Horus’a yardım etmeli, Mısır tahtını ele geçiren merhametsiz karanlıklar tanrısı Set’e karşı bir ittifak kurmalıdır. Set’e ve adamlarına karşı başlattıkları nefes kesici savaş onları farklı boyutlara götürür. Ölümlüler ise tanrıların yüzleşmesinden kendilerini korumak için bir dizi cesaret testine tabi tutulacaktır.

Zebani

Guillermo Ameodo’nun yönettiği ve Lorenza Izzo, Ariel Levy, Aaron Burns ile Cristobal Tapia Montt’un oynadığı Zebani (The Stranger), 26 Şubat 2016’da Özen Film dağıtımıyla Vişne Production tarafından vizyona çıkarılıyor.



Hikâye, geçimsiz delikanlı Peter’ın, annesi Monica ile beraber yaşadığı sessiz sakin bir kasabada geçer. Gizemli bir adam Peter’ı ve Monica’nın eski bir arkadaşı olan Ana’yı bulmak için geldiğinde, bir zamanlar sakin olan bu kasaba vahşi ve kanlı bir değişime sahne olacaktır. Korku ve gerilimin gizemli şekilde iç içe geçtiği film, olağanüstü oyunculuk performansları ve etkileyici senaryosu ile dikkat çekiyor.

Hesaplaşma

Shintaro Shimosawa’nın yönettiği ve Anthony Hopkins, Al Pacino, Josh Duhamel ile Malin Akerman’ın oynadığı Hesaplaşma (Misconduct), 26 Şubat 2016’da MC Film dağıtımıyla MC Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Ben Cahill, New Orleans’da prestijli bir hukuk firmasında çalışan hırslı bir avukattır. Acil servis doktoru Charlotte ile evlidir. Ben başarılı oldukça eşinden uzaklaşmaya başlar. Bir anda Ben’in hayatına Üniversiteden eski kız arkadaşı Emily Hynes girer. Emily ilaç endüstrisinin devlerinden Pierson Pharmaceuticals’da çalışmakta ve şirketin CEO’su Charles Denning ile ilişki yaşamaktadır. Emily, Ben’e şirkete ait bilgileri vermeyi teklif eder.

Senarist

Hulusi Orkun Eser’in yönettiği ve Ebru Sarıtaş, Mustafa Uzunyılmaz, Halis Bayraktaroğlu ile M. Asım Tuncay Aynur’un oynadığı Senarist, 26 Şubat 2016’da Chantier Films dağıtımıyla Metraj Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Adem siyasi bir yazardır. Yılların tecrübeleri sonunda görünenle olanın çok farklı olduğunu göstermek için Senarist isminde bir kitap yazar. Fakat bu kitabın bastırılması engellenir. Adem boşa çıkmakta olan çabalarının getirdiği sıkıntılarla boğuşurken bir not alır: Senaristi Bul… Senaristi arayan Adem işin içine gizemli grupların da girmesi ile kendini anlamlandırması güç bir karmaşanın merkezinde bulur.

Çağrılan

Hüseyin Eleman’ın yönettiği ve Akdora Akalın, Bahadır Karaca, Candaş Yılancı ile Meral Ceren Türk’ün oynadığı Çağrılan, 26 Şubat 2016’da Mars Dağıtım dağıtımıyla Film Bahçesi tarafından vizyona çıkarılıyor.



Konservatuvar öğrencisi bir grup genç dünyada ilk kez canlı yayında bir korku filmi çekecek ve yayınlayacaklardır. Filmin seti, oyuncuları ve seyirciler, her şey hazırlanır, büyük bir heyecanla olacaklar beklenmektedir. Sinema filmi çekimi ile eş zamanlı olarak TV yayını başlar. Ancak yayın başlar başlamaz her şey kontrolden çıkar ve ortalık kan gölüne döner. 

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmaktadır.