Güncel
22 Kas 2016 13:14 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:36

Asansördeki ölüm için dava

- Esenler'de bir otelde çalışan Konca Kaflı'nın asansörde sıkışarak hayatını kaybetmesi olayında, 3 kişinin ağır ceza mahkemesinde yargılanmasına başlandı

İSTANBUL (AA) - Esenler'de bir otelde çalışan Konca Kaflı'nın asansörde sıkışarak hayatını kaybetmesi olayında 3 kişinin ağır ceza mahkemesinde yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Aydın Çiçek ve oğlu Seydan Çiçek ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Mehmet Faik Saban, dosyanın görevsizlik kararıyla Bakırköy 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nden ağır ceza mahkemesine geldiğini ve davanın ilk duruşması olduğunu belirtti.

Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık Aydın Çiçek, daha önce asliye ceza mahkemesinde savunma verdiğini, otelin sahibi ve işletmecisi olduğunu, oğlu Seydan Çiçek'in de kendisiyle birlikte çalıştığını ifade ederek, "Ben otelde fazla bulunmuyordum. Her departmanın ayrı müdürü vardır. Bana bir şikayet gelmemiştir. Nerede bozukluk varsa ben burayı yapın diyordum. Dolayısıyla suçlamaları kabul etmiyorum. Seydan Çiçek benim yokluğumda otelde o ilgileniyordu." dedi.

Bir başka tutuksuz sanık Seydan Çiçek de savunmasında, diğer sanığın babası olduğunu, otelde kendisinin normal işçi olarak çalıştığını ve babası olmadığı zamanlarda otelle kendisinin ilgilendiğini söyledi.

Sanık Çiçek, normalde asansörü farklı bir firmanın yaptığını, ayda bir asansörün bakımının yapılması gerektiğini ancak firmayı aradıklarında gelmediklerini ve firmayı değiştirdiklerini dile getirerek, "Değiştirdiğimiz firma sıfırdan asansör yaptı. Bunun bakımını onlar üstlendi. Bütün asansörleri revizyon yaptık. Normalde asansör 2-3 yıl garantilidir. Asansörü yapan firma her ay kontrol ve servisini yapması gerekir. Olay günü asansör firması kendisi geldi. Firma sahipleri bizim bakan tanıdığımız var. Bu davaya dahil olmayacağız dediler. Davada açılmadı haklarında. Ancak bütün revizyonu yaptıklarına dair belgeleri sunduk. Suçlamaları kabul etmiyorum." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Kenan Güney hakkında yakalama kararı çıkartılmasına, 3 kişilik bilirkişi heyeti kurularak dava dosyasının gönderilmesine ve sanıkların sorumluluklarının bulunup bulunmadığına dair rapor alınmasına hükmederek, duruşmayı erteledi.

-İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Esenler'de bir otelde çalışan Konca Kaflı'nın 28 Ekim 2012'de 2. ile 3. katta asansörün kaldığı ve üniformasının sıkışması sonucu hayatını kaybettiği anlatıldı.

İddianamede, şüpheliler Aydın Çiçek, Seydan Çiçek ve Kenan Güney hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçundan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Bakırköy 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Kaflı'nın avukatları sanıkların "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi" suçundan yargılanmalarını talep etti. Dosya yetkili mahkemeye karar verilmesi için Yargıtay'a gönderildi.

Yargıtay, suç maddesinin değişmesi ihtimaline binaen sanıkların Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına karar verdi. Bunun üzerine dava görevsizlik kararı verilerek, Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.