Gündem
04 Mar 2014 11:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:58

Artı Bir TV'yi çalışanlarına devreden Altan Ertürk canlı yayında konuştu! Babamın da bu günleri görmesini isterdim!(Medyaradar/Özel)

Artı Bir TV'yi çalışanlarına devreden Altan Ertürk canlı yayında 1 DE MEDYA programında Artı Bir TV'deki yeni dönemi tüm detaylarıyla anlattı.

İŞTE ERTÜRK'ÜN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

1.5 yaşındaki Artı Bir TV ekranına ilk kez çıkıyorum. Biz Artı Bir TV'yi kurarken, en karlı iş medya, bu işe yatırım yapalım diye girmedik. Bu Türkiye'ye dair bir sorumluluk projesiydi benim için. Türkiye'nin daha çağdaş bir ülke olması adına bir fark yaratabileceğime inandığım için girdim bu işe.

TÜRKİYE'DE MEDYA İNANDIRICILIĞINI KAYBETTİ

Başladığımız günden bu yana bir şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Maalesef Türkiye'de medya inandırıcılığını kaybetmiş durumda. Biz burada bir fark yaratabileceğimizi düşündük. Medya erkler tarafında değil hak ve özgürlükler tarafındadır. Medyayı haklar özgürlükler tarafından görmeyip bir güç olarak yatırım yapıyorsanız burada bir çarpıklık yaratmaya başlıyorsunuz demektir.

BİZE ÇOK CESURSUNUZ DİYORLAR AMA..

Başından beri cesursunuz diyorlar ama evrensel ölçekte haber yapıyoruz. Biz aslında normal olması gerekeni yapıyoruz. Zor bir yol, kolay değil. Doğru haber verdiğimiz için biz karşılığımızı bulduk. İnsanlar televizyondan kaçıyor. Artı Bir de internet ve TV yayını arasında geçiş sağlayan bir platform yaratmaya çalıştık. Televizyonların geleneksel anlamda bir ölçümle sisteminde, reklam verenler tarafından Artı Bir TV'nin pek hak ettiğini alamadığını düşünüyorum.

BİR GRUP VARDI VE BAŞARISIZ OLMAMIZI İSTİYORLARDI

İnandığım proje tek bir kişinin omuzlarının üzerine olan ağır bir yüktü. Bazen şunu hissettim, bir grup var zaten bu proje başarılı olsun istemiyor.

BU KANALIN SAHİBİ ÇALIŞANLAR OLMALI

Belirli yerlerde insanların kendi korkuları sebebiyle uzaklaştığını, acaba buraya yakın olursam zarar edebilir miyim algısı oluşmaya başladılar. Onun dışında bir baskı görmedim. Burada bir patron ve çalışan ilişkisi olmadı. İlk defa benim omuzlarımdan yük almak isteyen bir ekiple karşılaştım. Bu kanlın yaşaması gerkiyor. Burada kameramanından ulaştırmadaki şoförüne kadar burada yapılan işlerden gurur duyuyorlar. Madem insanlar bu kanalı sahipleniyor ve emek veriyor bu kanalın sahibi de onlar olmalı. Sahiplerinin gazeteciler olmalı. Bundan sonra bu yükü hep birlikte taşıyacağız. Ben her türlü desteği vermeye hazırım. Bu yüke el verdikleri için gazeteci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

BABAMIN DA BU GÜNLERİ GÖRMESİNİ İSTERDİM

Çok kısa bir süre önce babamı kaybettim. Babam sendikal hareketinin önde gelen isimlerden birisiydi. Cenazede Fehmi Işıklar güzel bir şey söylemişti. Artı Bir'de babanın ruhunu görüyorum demişti. Keşke yaşasaydı ve bugünleri o da görebilseydi.

MEDYARADAR/ÖZEL