Polemik & Kulis
31 Tem 2014 13:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:31

Arınç'tan Asena Erkin'e: Direği gördüğünde dayanamayıp çıkanlar...

Bülent Arınç, Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin'in eşi Asena Erkin'e öyle bir göndermede bulundu ki...

Geçtiğimiz günlerde yaptığı 'kahkaha' açıklamasıyla tartışma yaratan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gündeme dair soruları yanıtladı. Kendisine yönelik eleştirilere yanıt veren Bülent Arınç, instagram hesabından paylaştığı 'direk' fotoğrafıyla olay yaratan Asena Erkin'e de göndermede bulundu.

Arınç, "O konuşmamdan bir kısım alınmış. Sadece kadınlar kahkaha atmasın dediysem akıl dışı bir iş yapmışımdır. ama orada ahlak kurallarıyla ilgili bir konuşma yaptım. Kocasını bırakıp sevgilisiyle tatile çıkanlar, direği gördüğünde dayanamayıp direğe çıkanlar... Böyle bir hayatın içinde siz olabilirsiniz, size kızmanın ötesinde acıyabilirim' dedi.

ASENA ERKİN'DEN YENİ SKANDAL! DİREK GÖRÜNCE DAYANAMIYORUM

İşte Arınç'ın açıklamaları:

"O KONUŞMADAN BİR KISMI ALARAK..."

Bir bayramlaşma töreni yapıldı. Şükrediyorum ki, 1,5 saate yaklaşan konuşmayı tamamen veren haber kanalları olmuş. Bazı insanlar 1,5 saatlik konuşmadan bir kısmı alarak eleştiri yapabiliyorlar. Ne kadar iğrenç ne kadar temelsiz bir yakıştırmadır o konuşmanın tamamını dinleyenler bunların farkına vardırlar.

"KADINLAR KAHKAHA ATMASIN DEDİYSEM..."

Bunlara cevap vermeyi kabul etmem. O sizlerinki de arkasında duruyorum.Konuşmanın tamamını dinlesinler ve o konuşmamda insanların hayatına müdahale var mıdır karar veresinler. Faydalı bir konuşma yaptığımı düşünüyorum. Sadece Kadınlar kahkaha atmasın demişsem çok akıl dışı bir iş yapmışımdır. Ama orada görgü ve ahlak kurallarıyla ilgili bir konuşma yaptım.

"KADINLARI KÜÇÜMSEYECEK BİR ŞEY SÖYLEMEDİM Kİ"

Bazı davranışlar suç olmasa bile ayıp olur. Bunları da bana göre güzel misallerle anlattım. Sadece kadınlara yönelik birkaç hatırlatma değil. Ben orada asıl erkekleri de muhatap alıyorum kendime. Ben şu ana kadar gözyaşlarıyla telefon açıp ruh dünyamızı anlattınız diyenlerin yanında twitterda alay konusu yapanlar da var. Bu yaşıma geldim kadınları küçümseyecek bir şey söylemedim ki.

Benim orada söylediğim şey insanların etik davranışlar içinde bulunması gerektiğidir. Ama toplumda hiçbir şekilde sınır tanımayan cinsel özgülükten başlayıp her şeyi her yerde yapabileceğini savunanlar var. Beğenmediğim şeyler olsa da ben onların hayatlarını kendi özgürlük alanları olarak görüyorum.

"KOCASINI BIRAKIP SEVGİLİSİYLE TATİLE ÇIKANLAR, DİREK GÖRÜNCE DAYANAMANLAR"

Bazı sanatçılar var bunlar yapay kahkahalar atıyorlar. Bunun da fotoğrafını çekip bana gönderiyorlar. Gerçek kahkahalar var ve bunlar insanı rahatlatır. Ama bunlarınki yapay. Ben sizi tanımıyor muyum zannediyorsunuz? Siz samimi, güzel gülücüklerle, kahkahalarla, biz her zaman sizlere her zaman saygı duyuyoruz ama bu yapaylıklar size de yakışmıyor. Çünkü toplumda ahlak, inanç değerlerine, eşlere olan sadakati, bağlılığı bir kenara atarak, evliyken, çocuğu dahi olmuşken kocasını bırakıp sevgilisiyle tatile çıkanlar... Sonra pişti oldu haberleri, birbirlerine el sallamalar, aynı mekanda yan yana oturmalar veya Allah saklasın, direği gördüğü zaman dayanamayıp direğe çıkanlar... Böyle bir hayatın içinde siz olabilirsiniz, biz böyle bir hayatın özlemini çekmiyoruz, böyle bir hayatın da içinde değiliz. Size kızmanın ötesinde belki ancak acıyabilirim. Ağlamam, ağlama ancak güzel yerlerde olur. Sizin halinize ancak ağlanabilirse, acınabilirse bu yerini bulur diye düşünüyorum.