Gündem
30 Tem 2014 13:31 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:12

Arınç'a Nazlı Ilıcak kahkahalı tepki!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Bursa Valiliğin tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde söylediği sözler sosyal medyayı karıştırdı. Üstelik tepkiler Nazlı Ilıcak ile destekleniyor.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Bursa Valiliğin tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde söylediği sözler sosyal medyayı karıştırdı.

Arınç, yaptığı konuşmada kadınların "cazibedar" olmaması gerektiğini savunarak, "Kadın herkesin içerisinde kahkaha atmayacak" dedi.

Konuşmada ahlaken geriye gidildiğini savunan Arınç, "Gençlerimiz cinsel yönelimlerinde çok kötü noktalara gidiyorlar" diye konuştu. Arınç, şunları dedi:

"Mahcubiyet ifade edebilecek bir söz söylemeye kalksa, yüzünü yere bakar. Nerede o yüzüne baktığımız zaman yüzü hafifçe kızarabilecek, boynunu öne eğecek, gözünü bizden kaçırabilecek iffet sembolu, haya sembolü kızlarımız? Hamdolsun burada çok var da, Allah bütün yavrularımıza bunu bağışlasın. Utanacağız arkadaşlar. Haya duygunuz olacak. İffet çok önemli. Sadece bir isim edğil. Kadın için de bir süstür, iffet. Erkek içinde bir süstür. İffetli olacak. Erkek de olacak. Zampara olmayacak. Eşine bağlı olacak. Çocuklarını sevecek. Kadın ise o da iffetli olacak. mahrem-namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak. Bütün hareketlerinde cazibedar olmayacak, iffetini koruyacaksın. Şimdi bunu birileri söylediği zaman 'ya bu adam hangi dilden konuşuyor' diyebilirler. Bu kadar değerlerimize yabancılaştık bugün."

SOSYAL MEDYA KARIŞTI
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Kadınlar herkesin içerisinde kahkaha atmayacak" sözleri sosyal medyada tepki topladı. Pek çok kadın Twitter hesabından gülerken ve kahkaha atarken çekilmiş fotoğrafını paylaştı. #direnkahkaha hashtag'i ise Twitter'da TT oldu.

İHSANOĞLU DA TEPKİ GÖSTERDİ
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, "Kadın ise o da iffetli olacak. Mahrem- namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak" sözlerini eleştirdi. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'deki hesabından konuya ilişkin açıklamada bulunan İhsanoğlu, "Kadınlarımızın gülmesine ve herkesin şen kahkahalarının duyulmasına ülkemizin her şeyden daha çok ihtiyacı vardır" ifadelerini kullandı.

NAZLI ILICAK'IN KAHKAHASI
Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak da kahkaha polemiğinde önemli bir rol oynuyor. Daha önce bir programında "bayan kahkaha" diye anılan Saba Tümer'i ağırlayan Nazlı Ilıcak, Tümer'in kahkahasını taklit etmişti. Sosyal medyada pek çok kullanıcı Ilıcak'ın bu kahkahasını paylaşarak Arınç'ın sözlerine yönelik tepkisini sergiliyor.