Güncel
11 Eki 2017 12:55 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:42

Antalya'daki savcıya silahlı saldırı

- Korkuteli ilçesinde bir polis memurunun silahlı saldırısı sonucu yaralanan Cumhuriyet Savcısı Küçüköner'in tedavisi devam ediyor- Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz:- "En kısa sürede kamuoyuyla olayın açıklığıyla bilinmesi anlamında bütün her şeyi paylaşacağız. Tanık beyanları, olay yeri...

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Korkuteli ilçesinde polis memurunun silahlı saldırısı sonucu yaralanan Cumhuriyet Savcısı A. Kadir Küçüköner'in tedavisi sürüyor.

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, savcı Küçüköner'i, tedavisinin devam ettiği Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ziyaret etti.

Küçüköner'in durumuyla ilgili bilgi alan Solmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın ardından iki cumhuriyet başsavcı vekili ile bir cumhuriyet savcısını görevlendirildiğini söyledi.

Korkuteli ilçesinde görevli bir savcı ile dört meslektaşının olayı çok yönlü soruşturmaya devam ettiğini dile getiren Solmaz, kamera incelemelerinin tamamlanmasının ardından şüpheli savunmalarının alınacağını ifade etti.

Olay yerinde dört mermi çekirdeği tespit ettiklerini aktaran Solmaz, beşinci çekirdeğin henüz bulunamadığını kaydetti.

- İncelemelerin ardından açıklama yapılacak

Olay mahalline yeniden bakılacağını ve değerlendirileceğini vurgulayan Solmaz, "Röntgenlerde vücutta herhangi bir metal görünmüyor. Bir tespit yok. Yine de değerlendireceğiz. Aile 'Allah devlete zeval vermesin' diyor. En kısa sürede kamuoyuyla olayın açıklığıyla bilinmesi anlamında bütün her şeyi paylaşacağız. Tanık beyanları, olay yeri incelemeler bitti. Tabi silahın beşinci kurşundan sonra merminin ters dönmesi ve tutukluk yapması, tutukluk yapan mermi dışında dokuz mermi daha var. Bunların hepsini değerlendiriyoruz." diye konuştu.

Küçüköner'in sağlığına kavuşmasının ardından beyanının alınacağını anlatan Solmaz, şüphelilerin de savunmasını aldıktan sonra kamuoyunu aydınlatmak anlamında bilgi paylaşımının yapılacağını bildirdi.

- Savcının sağlık durumu

Küçüköner'in sağlık durumuna ilişkin de bilgi veren Solmaz, "Yaralanmanın nevi, aldığı yaralar değerlendirildiğinde bu sabah şuurunun açık, konuşmasının normal olması, olayı hatırlaması ve olaya ilişkin bir takım şeyleri çok rahat anlatıyor olması sevindirici. Güler yüzünü koruyor. Sağlığı yönünden her şeyin olumlu olduğunu söyleyebilirim. Geldiğimiz nokta bizi sevindiriyor. Göğüs yaralarıyla ilgili gerekli tedavileri yapıldı. Sağ elinde ve sağ ayak bileğindeki yaralarla ilgili tedavi süreci devam ediyor." diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinin tüm hastalara gösterdiği ilgi ve alakayı meslektaşlarına da gösterdiğini ifade eden Solmaz, üniversite rektörü ve başhekimi ile ameliyata giren tüm ekibe teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın savcı Küçüköner'in sağlık durumuyla yakından ilgilendiğini aktaran Solmaz, "Dün gece yarısı dahil sürekli sağlık durumunu yakın takip etti. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Küçüköner güler yüzlü bir şekilde karşıladı. Cumhuriyet savcımızın ilk görev yeriydi. Geçen yılın kasım ayında göreve başladı. Tebessüm ederek 'Hoşgeldiniz sayın başsavcım' dedi. Saygısından yatağından doğrulma hissiyatı oluştu. Bu durum onun ne kadar iyi olduğunun göstergesi." ifadelerini kullandı.

- "Bir iki gün daha yoğun bakımda kalacak"

Akdeniz Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı ise savcının hayati tehlikesi olduğu için göğüs bölgesine ilk müdahale yapıldığını, sağ ayak ve eline ortopedi servisi tarafından yarın müdahalede bulunulacağını söyledi.

Bu müdahalenin ardından kurşunun içeride olup olmadığının ortaya çıkacağını aktaran Aydınlı, şunları kaydetti:

"Bir iki gün daha yoğun bakımda kalacak. Çünkü akciğer önemli. Nefes alamadığı zaman makineye bağlanması demektir. O riski göze almamak için yoğun bakımda devam ediyoruz. Tehlikeyi atlattı gibi görünüyor ama basit bir yaralanma değil. Hasta 1 saat 15 dakikalık bir süreçte Korkuteli'nden getiriliyor. Tomografi çekilip bir saatte ameliyat bitiriliyor. Yaralanmadan iki saat sonra yoğun bakımda sıhhatine kavuşmuş oluyor. Bu devletin imkanlarını ve vatandaşına verdiği değeri gösteriyor. Sağlık Bakanlığı ve üniversite işbirliğini gösteriyor. Vatandaşın devletin elinin üzerinde olduğunu hissetmesi gerekiyor."

Korkuteli Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner, makam odasında dün, aynı adliyede çalışan zabıt katibesi Şerife A'nın İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru eşi Turgut A. tarafından beylik tabancasıyla vurularak ağır yaralanmış, hava ambulansıyla Akdeniz Üniversitesi Hastanesine getirilmişti.

Olayla ilgili Turgut A. ile eşi Şerife A, gözaltına alınmıştı.