Gündem
22 Ağu 2017 09:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:04

Antalya Film Festivali'nde Ulusal Yarışma bölümü kalktı, ünlüler isyan etti!

Antalya Film Festivali'nde Ulusal Yarışma bölümünün kaldırılmasına sanatçılardan videolu tepki geldi

Sinema ve televizyonun ünlü isimleri, "Uluslararası Antalya Film Festivali"ndeki "Ulusal Yarışma" bölümünün kaldırılmasına tepki amacıyla sosyal medya üzerinden görüntülü mesaj yayımladı.

Film Yönetmenleri Derneği'nden yapılan açıklamada, "Antalya Altın Portakal Ulusal Yarışması"nın kaldırılması dolayısıyla her gün bir sinemacının görüşlerinin paylaşılacağı belirtildi.

İŞTE SANATÇILARIN TEPKİLERİ

Selçuk Yöntem: Antalya Film Festivalini Antalya Film Festivali yapan ulusal yarışma bölümüdür. Kaldırılmasını anlamak mümkün değil.



Hülya Koçyiğit: (Festival) Türk halkıyla sinemasını buluşturmakta. İlk defa bu yıl ulusal yarışmadan yoksun olacak. Hep yerli ve milli değerlerimiz dedik ve bunları yaygınlaştırmak istedik. O nedenle elbette uluslararası festival olabilir ama ulusal sinemamızı ayakta tutan, destek veren Antalya Film Festivali'nin yapılmamasını, ulusal yarışmanın yapılmamasını kabul edemiyorum.



Müzisyen Cahit Berkay: Bugüne kadar yanılmıyorsam benim 6 tane ödülüm var Antalya'da. Film ve onur ödülleri anlamında. Halbuki ben bunu 10'a çıkarmak istiyordum. Niye durdurdunuz Antalya Altın Portakal Festivalini? Şaka bir yana ama sinema için büyük bir kayıp. Antalya Altın Portakal festivali en büyük motivasyondur sinema adına. Üzgünüm." değerlendirmesinde bulundu.

Şevket Çoruh: Türk sinemasının 54 yıldır devam eden Altın Portakal Antalya Film Festivali ulusal yarışması artık yapılmıyor. Neden yapılmıyor? Neden kaldırdınız? Yapmayın, dokunmayın. Sanat güzeldir.