Magazin
21 Ara 2014 15:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:00

Anonymous'tan tehdit: Özür dilemezsen seks kasedini yayınlarız!

Müzik piyasalarının olduğu kadar sosyal medyanın da en tartışmalı isimlerinden olan Avustralyalı rapçi Iggy Azalea, bu sefer de dünyaca ünlü 'hacktivist' grup Anonymous'un hedef tahtasına oturdu!

ABD'deki protestolar sırasında polis Eric Garner’ı etkisiz hale getirmeye çalışırken boğarak öldürmüştü. Son sözleri “Nefes alamıyorum” olan Garner’ın ölümüyle ilgili pek çok ünlü isim ABD’de tepki mesajları yazmıştı. Eric Garner hakkında tepkisini dile getiren bir sanatçı da Azealia Banks olmuştu.

Avustralyalı rapçi şarkıcı Iggy Azalea, sosyal medyada tepki mesajı paylaşan siyahi şarkıcı Azalea Banks'in ‘ırkçı söylemlerde bulunduğunu’ söyleyerek, onu eleştiri yağmuruna tuttu. Ancak hiç ummadığı bir tepkiyle karşılaştı.

Avustralyalı Iggy Azalea, bu mesajı üzerine özür dilemesi yönünde baskılara maruz kalırken, ABD'deki protestolara en büyük desteği veren gruplardan Anonymous'un da hedefine yerleşti.

Avustralyalı rapçi, ünlü hacker grubu tarafından New York'taki protestoculardan ve Azalea Banks’ten özür dilememesi durumunda seks kasetini yayınlamakla tehdit edildi.

Kendilerini 'hacktivist' olarak tanımlayan siber saldırı grubu Anonymous, resmi Twitter hesabından Avustralyalı rapçi Iggy Azalea'nın ırkçı söylemlerini eleştirerek, protestolarda hayatlarını kaybedenlerin anısına saygısızlık yapmakla itham etti. Iggy Azalea’nın ‘yaptığı duyarsız açıklamalar sebebiyle siyahi vatandaşlardan bir an önce özür dilemesi gerektiğini’ ifade eden hacker grubu, aksi takdirde arşivlerinde yer aldığını iddia ettikleri, Iggy Azalea'ya ait seks kasetini kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.