Reklam PR
21 Şub 2014 10:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:57

#Anlayamazsınız her markanın reklamı oldu!

'Avrasya Boat Show'da 13 yaşındaki Kaan Kavrayış'a ailesi 100 bin euro'luk tekne hediye etti. Buna çok sevinen çocuğun ağlayarak 'Anlayamazsınız' demesi ise reklam sloganı oldu.

İstanbul ’da yüzlerce yelkenli ve megayatın tanıtıldığı ‘Avrasya Boat Show 2014’, bir reklam sloganının doğuşuna da sahne oldu. Tekne fuarına ilişkin haber yapan bir TV kanalı, ailesinin kendisi için 100 bin euroluk tekne aldığı 13 yaşındaki Kaan Kavrayış’a mikrofon uzattı. Sevinç gözleri dolan 13 yaşındaki Kaan, muhabirin ‘Rüyalarına giriyor muydu?’ sorusuna ‘Hem de ne’ yanıtını verdikten sonra gözyaşlarına boğuldu.

Ağlayarak soruları yanıtlamaya devam eden Kaan Kavrayış’ın, ‘Neden bu kadar çok istiyordun’ sorusuna verdiği “Anlayamazsınız” yanıtı kısa sürede sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasına girdi. Röportaja ilişkin görüntüler hızla yayılırken, twitter’da oluşturulan “#anlayamazsınız” hashtagine de çok sayıda ileti gönderildi. Cevabın bir anda popüler hale gelmesi reklamcıları da harekete geçirdi. ‘Anlayamazsınız’ yanıtıyla kendi sloganlarını üreten pek çok marka, sosyal medya üzerinden takipçilerine ulaştı.

MARKALAR SIRAYA GİRDİ
Milliyet'ten Gökhan Karakaş'ın haberine göre, Burger King’in sloganı, “Hem De Ne-Anlayamazsınız” olurken, Volvo “Motorun sesi, asfaltın tozları - Anlayamazsınız”, Arnica “Sizi en büyük çeken Arnica’nın yaptığı kahve köpürtmesi - Anlayamazsınız”, Nutella “Adımın Nutella kavanozunda yazmasının ne demek olduğunu - Anlayamazsınız”, İDO “Anlayan Anladı”, Play Station “Oyuncu değilsen - anlayamazsın”, CNR Avrasya “Boat Show’a gelmeden anlayamazsınız”, Yandex “Yandex’siz-anlayamazsın”, Anadolu Efes “Son saniyede gelen basketin ardından mutluluğu orada değilsen - anlayamazsınız”, Denizbank “Cüzdansız dolaşmanın özgürlüğü, o güven- Anlayamazsınız” sloganlarıyla hedef kitlelerine ulaşmaya çalıştı.

Anne ve babası tarafından Trio Yatçılık’tan 100 bin euroluk bir tekne alınan Kaan Kavrayış, “Anlayamazsınız” ve “Beni en çok çeken şey motorun yaptığı dalga, köpürtmesi” sözleriyle çok konuşulmuştu. Bu sözler günün konusu olurken, Ekşi Sözlük gibi sitelerde bile başlıklar açılmıştı. Öte yandan Kaan’ın çalışmadan böyle bir hediyeye sahip olması da eleştiri konusu edilmişti.