Medya
25 Haz 2015 11:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:41

Ankara medyasında 7 Haziran devrimi! Artık hangi gazeteciler gözde?

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında, Ankara gazetecileriyle ilgili analizlerini sıraladı.

Ahmet Hakan, yazısında CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, Habertürk gazetesi Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat ve Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila'ya dair görüşlerini dile getirdi.

Tek parti ve tek adam döneminde Ankara gazetecilerine pek görev düşmediğini belirten Ahmet Hakan, 7 Haziran seçimlerinden sonra bir milat olduğunu ve artık tek parti, tek adam döneminin sona erdiğini, bu nedenle de kulislerin hareketli olduğunu belirtti. 

İşte Ahmet Hakan'ın bugünkü yazısından o bölüm: 

Artık bu gazeteciler gözde


TEK parti, tek adam, tek kulis, tek iktidar, tek merkez, tek uçak olunca... Ankara gazetecilerine pek görev düşmüyordu.
7 Haziran'dan sonra ise bu alanda bir devrim oldu.
Artık tek parti, tek adam, tek kulis, tek iktidar, tek merkez, tek uçak yok.
Kulisler hareketli. İhtimaller fazla. Çözülecek düğüm çok.
Ve hepimizin gözü Ankara gazetecilerinde...

İşte onlardan bir demet:
*
­HANDE FIRAT: Televizyonda anında kulis bilgisi verebilme avantajını en iyi kullanan o... Her merkeze girebiliyor oluşu ise onu bir adım öne çıkarıyor.
*
­DENİZ ZEYREK: "Temsilciyim ben" diyerek yan gelip yatmıyor. Her an sahada. Her an kulislerin göbeğinde. Son dönemde söyleyeceklerine en çok kulak verilen gazeteci.
*
­ERDEM GÜL: Mütevazı kişiliği, demokrat tavrıyla saygı uyandırıyor. Cumhuriyet Ankara Temsilcisi olarak özellikle CHP ve HDP'nin nabzını çok iyi tutuyor.
*
­ABDÜLKADİR SELVİ: Pozisyon almaya kendisini bırakmadığı ve iyi gazetecilik yapmaya çabaladığı için iktidara yakın gazeteciler içinde onun yeri ayrı. Ve bugünler tam da onun günleri... İktidar kulislerinden en iyi haberleri o veriyor.
*
­MUHARREM SARIKAYA: Yılların tecrübesini konuşturuyor. Yakın tarihteki koalisyon pazarlıklarının tam göbeğinde yer almanın avantajıyla rakiplerine fark atıyor.
*
­YAVUZ DONAT: Mesleğin en deneyimli isimlerinden. Duayen. Tecrübesi o kadar fazla ki... Yakın tarihten koalisyon anılarını derlese roman olur... Bugünlerde keşke biraz daha fazla dalsa kulislere...
*
­FİKRET BİLA: Keşke genel yayın yönetmeni olup İstanbul'a gelmeseydi ve Ankara'da kalsaydı. Her partiye eşit mesafede olmanın avantajıyla ne manşetler patlatırdı.