Gündem
22 Tem 2018 14:04 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 01:03

Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret eden Safiye İnci hakkında flaş gelişme!

Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Safiye İnci tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret ettiği, büyük tepkilere neden olan görüntünün sosyal medyada yayılmasının ardından, Ankara Demetevler'de yakalanarak gözaltına alınan Safiye İnci, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Burada da savcı tarafından ifadesi alınan Safiye İnci, '5186 Sayılı Yasa'ya muhalefet'ten (Atatürk'ü Koruma Kanunu), tutuklanması talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Şüpheli şahıs, 5186 Sayılı Yasa'ya muhalefet ederek Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilmiştir" denildi.

Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Safiye İnci, hakkında tutuklama kararı verildiği öğrenildi.

Ne olmuştu?

Sosyal medyada Safiye İnci isimli kişinin, Anıtkabir’de Türkiye’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk hakkında hakarete varan sözler sarf ettiği bir video yayıldı. Videonun yayılmasının ardından, Atatürk için “(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan’ın b*ku olamaz” gibi ifadeler kullanan İnci’nin tutuklanması için sosyal medyada kampanya başlatıldı.

Erzurum'un İspir ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenen 23 yaşındaki S.İ, Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekiplerince cumartesi günü evinde gözaltına alındı.

Aralarında milletvekilleri ve eski yerel yöneticilerin de yer aldığı AKP’li isimler, yaşananların ardından CHP ya da ‘FETÖ’nün bulunduğunu iddia etse de; İnci daha sonra yayınladığı özür videosunda görüntüleri kendisini kızdıran bir arkadaşına özel olarak attığı savunmasını yaptı.