CineRadar
13 Mayıs 2016 08:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:31

Angry Birds bu kez sinemaları dağıtıyor!

Geçtiğimiz hafta geçirdiğim bir rahatsızlık sebebiyle ara verdiğimiz Cineradar vizyon rehberi köşemize bu hafta devam ediyoruz. Okurlardan bunun için özür dilerim.

Haftanın öne çıkan yapımları; bir iPhone oyunu olarak karşımıza çıkan ve dünyada fırtınalar estiren Angry Birds’in beyazperde macerasına özellikle çocuklar bayılacak gibi görünüyor. Daha önce, Tomb Raider, Alone in the Dark ya da Resident Evil gibi PC ve konsol oyunlarından uyarlama filmlere alışığız ancak sanırım ilk kez “telefona çıkmış” bir oyunun filmi yapılıyor.

İstanbul Film Festivali’nde dikkat çeken, Ankara Film Festivali’nde ise ödülleri silip süpüren Ana Yurdu da bu hafta 2. kez vizyona giriyor. “Nereden çıktı bu 2. Vizyon?” diye sorarsanız, bu kültür bakanlığından yapım destek fonu alan sinemacıların aynı takvim yılında filmlerini vizyona sokmaları şartı yüzünden… Geçtiğimiz Aralık ayında tek kopya ile gösterime giren film, tıpkı Selim Evci’nin Saklı’sı gibi, tekrar seyircisini arıyor. Bana sorarsanız zaten kısıtlı lokasyonlarda gösterime girecek olan bu film İstanbul ve Ankara’da izleyicisiyle buluştu.

Gişe komedisiz olur mu? Olmaz elbette… Aslında olur da sinemacılarımız bırakmazlar. İyi gişe yapmış olan Oflu Hoca’nın Şifresi filminin devamı bu hafta gösterime girecek ancak seyirci artık bu işlerden çok sıkıldı, ilki kadar başarılı olacağını düşünmüyorum. Bu hafta Kaptan Amerika gibi bir blockbuster olmaması bu filmin şansına olsa da…

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Angry Birds Film

Fergal Reilly ile Clay Kaytis’in yönettiği ve Yekta Kopan, Arda Aydın, Boğaçhan Sözmen ile Sinan Divrik’in seslendirdiği animasyon film Angry Birds Film (The Angry Birds Movie), 13 Mayıs 2016’da Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



Kuşların neden bu kadar öfkeli olduğunu öğrendiğimiz film, bizi nüfusu tamamen -ya da neredeyse tamamen- mutlu fakat uçamayan kuşlardan oluşan bir adaya götürüyor. Bu cennet köşede, öfke sorunu olan Red, hızlı Chu ve gelgitleri olan Bomba hep dışarıda kalmıştır. Fakat ada yeşil domuzcuklar tarafından ziyaret edildiğinde, domuzların neyin peşinde olduğunu çözmek bu dışlanmış uçamayan kuşlara kalır.

Dehşet Treni

Paul Hyett’in yönettiği ve Ed Speleers, Shauna MacDonald, Elliot Cowan ile Holly Weston’un oynadığı Dehşet Treni (Howl), 13 Temmuz 2016’da The Moments Entertainment dağıtımıyla Siyah Beyaz Movies tarafından vizyona çıkarılıyor.



Seyahat görevlisi Joe 20’li yaşlarında genç bir adamdır. İşte geçen uzun bir günün ardından eve gitmeye hazırlanır, fakat henüz çıkmadan müdürü tarafından gecenin son tren seferinde çalışması gerektiğini öğrenir. Geceyi katlanılabilir kılan tek şey güzel hostes Ellen’in de Joe ile birlikte çalışacak olmasıdır. Tren, ne olduğu belli olmayan bir cisme çarpıp orman ortasında kaldığında cehennem gibi bir gece başlar.

Oflu Hoca’nın Şifresi 2

Adem Kılıç’ın yönettiği ve Çetin Altay, Ahmet Varlı, Köksal Engür ile Başak Daşman’ın oynadığı Oflu Hoca’nın Şifresi 2, 13 Mayıs 2016’da Mars Dağıtım dağıtımıyla TAFF Pictures – Üçgen Yapımevi tarafından vizyona çıkarılıyor.



Ahmet, başkanlığı kaptırdığı için hâlâ Oflu Hoca’ya öfkelidir. Oflu Hoca yüzünden hem itibar hem para kaybetmiştir. Tekrar başkan olmanın yollarını ararken zengin müteahhit İdris, oğlu Şaban’a Nur’u ister. Ahmet kendini kurtarmak için hemen kabul eder. Durumu öğrenen Kadir ve Oflu Nur’u kaçırmaya karar verirler. Ama Nur’u kaçırayım derken yanlışlıkla Ahmet’in halasını kaçırırlar ve işler iyice karışır.

Kötü Komşular 2

Nicholas Stoller’in yönettiği ve Seth Rogen, Zac Efron, Rose Byrne ile Chloe Grace Moretz’in oynadığı Kötü Komşular 2 (Neighbors 2: Sorority Rising), 13 Mayıs 2016’da UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Mac ve Kelly Radner ikinci bebeklerini beklemektedir ve taşınmaya karar verirler. Çift yeni komşularının, Teddy ve kardeşlerinden daha beter bir kız kardeş grubu olduğunu anlar. Okullarının baskıcı sisteminden sıkılan Kappa Nu kardeşler, kendi evlerini açmaya ve istedikleri şekilde yaşamaya karar vermişlerdir. Teddy karizmasıyla kardeşleri etkileyebilirse Kappa’ların kepenklerini indirebileceklerdir.

Hitchcock Truffaut

Kent Jones’un yönettiği ve Alfred Hitchcock, François Truffaut, Martin Scorsese ile Wes Anderson’un oynadığı belgesel film Hitchcock Truffaut, 13 Mayıs 2016′da M3 Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Bir sanat dalının yöneldiği istikamete azami derecede etki eden iki yönetmen, Alfred Hitchcock ve François Truffaut. İkisi arasında kurulmuş bir köprü var: Truffaut´nun Hitchcock´la yaptığı söyleşiden derlediği, Hitchcock´a Göre Sinema. Belgesel, sinemanın büyük yönetmenlerine bir soru soruyor: “Bu kitap sinemaya bakışınızı nasıl etkiledi?” Fincher, Schrader, Scorsese, Assayas, ve pek çok isim cevaplandırıyor.

Ana Yurdu (2. vizyon)

Senem Tüzen’nin yönettiği ve Esra Bezen Bilgin, Nihal Koldaş, Fatma Kısa ile Semih Aydın’ın oynadığı Ana Yurdu, 13 Mayıs 2016′da M3 Film dağıtımıyla Zela Film tarafından 2. kez vizyona çıkarıldı.



Nesrin, romanını bitirmek ve yazar olma hayallerini gerçekleştirmek için, kısa süre önce ölen anneannesinin İç Anadolu’daki boş köy evine taşınır. Ama gün be gün muhafazakarlaşan annesi Halise’nin beklenmedik ziyareti ve tüm ısrarlarına rağmen dönmeyi reddetmesiyle birlikte Nesrin’in yazma denemeleri ve köy hayatına dair kurduğu bütün hayalleri suya düşer. Bu iki kadın, Nesrin ve Halise, birbirlerinin iç dünyalarındaki en kuytu köşelerle yüzleşmek zorunda kalacaktır.

Dadaş

Selim Kemal Dağlı’nın yönettiği ve Murat Yıldırım, Ümit Acar, Yılmaz Şerif ile Halit Karaata’nın oynadığı Dadaş, 13 Mayıs 2016’da Özen Film dağıtımıyla Hançer Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Dadaş, devletin önemli bir memurudur. Mafya’ya savaş açan devlete misilleme olarak Dadaş ve ailesi hedef alınır. Ailesini bir saldırıda kaybeder. O saldırıda kendisi de ağır yaralanır, mucize eseri kurtulur. Yaralandığı için malulen emekliliğe sevk edilir. Dadaş bu olaylardan dolayı hırslanır, Çeçenistan’a gider. Orada aldığı eğitimler sonucunda operasyonlara katılır. Dadaş, kendisine ulaşmak isteyen tetikçiden Bakanı kurtarabilecek midir?

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri Sadibey.com sitesinden alınmıştır.