Gündem
23 Mayıs 2015 14:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:35

Futbolcuyla röportaj Anadolu Ajansı'na ödül getirdi!

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) düzenlediği TSYD-Tivibu Spor Yazarları Armağanı Yarışması'nın ödülleri törenle verildi.

TSYD'nin Levent'teki sosyal tesislerinde gerçekleştirilen törende, 16 dalda 50 eserin sahibi ödül aldı.

Anadolu Ajansı'ndan Alim Tunçay'ın Fenerbahçeli futbolcu Selçuk Şahin'le yaptığı röportaj ikinciliğe, Esra Duman'ın "Çubuk krakerle gelen şampiyonluk" haberi de üçüncülüğe değer görüldü.

Alim Tunçay'ın, Gençlerbirliği futbolcusu Deniz Naki'nin koluna "Dersim 62" dövmesi yaptırdığı için sosyal medya üzerinden ayrımcı söylemlere maruz kaldığını belirtmesiyle gündeme gelen ırkçılık-ayrımcılık konusunda sorular yönelttiği Fenerbahçeli Selçuk, hemşehrisi Naki'nin her konuda yanında olduğunu belirtip, "Irkçılık, ayrımcılık hassas konular, tasvip etmediğim şeyler. Ben de Alevi bir futbolcuyum. Bundan her zaman da gurur duydum. Alevilik konusunda bugüne kadar hiçbir tepki görmedim. Bana göre ülkenin her yanı aynı. Herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve bana göre herkes bir. Çok saçma geliyor, insanları alevi ya da sünni, Türk ya da Kürt diye ayırmak" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Esra Duman ise haberinde, Uluslararası Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası'nda gülle atma branşında altın madalya kazanan milli atlet Münevvere Yılmaz'ın, antrenörünün, "Madalya alırsan 30 paket çubuk kraker alırım" sözünün ardından elde ettiği başarıyı gündeme taşıdı. Yılmaz'ın antrenörü Ertuğrul Erdoğan, sporcusunun çubuk kraker sevgisini şampiyona öncesi bir motivasyon aracı olarak kullandığını anlatarak, "Kendisine madalya kazanması halinde 30 paket çubuk kraker alacağımı söyledim. Bunu duyunca gözleri parladı. O an madalyaya odaklandığını fark ettim" şeklinde açıklamada bulunmuştu.