Gündem
05 Eyl 2015 14:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:51

Anadolu Ajansı ikinci kez Fransa'daki festivalde!

AA ikinci kez Visa pour l’image’da yer aldı.

Anadolu Ajansı (AA), Fransa’nın Perpignan kentinde bu yıl 27'ncisi düzenlenen dünyanın en büyük haber fotoğrafçılığı festivali  Visa Pour l’image’da ikinci kez açtığı stantta fotoğraflarını ve projelerini tanıttı.

Anadolu Ajansı standında pek çok fotoğrafçı ile görüşmeler yapıldı ve yeni iş bağlantıları kuruldu. 

Visa Pour l’image festivaline katılan Getty Images, AFP, AP, SIPA gibi ajansların yanında bu yıl da büyük bir stant açan AA,  dünyanın dört bir tarafından fotoğraf profesyonelleriyle bir araya geldi.

Her yıl ortalama 150 bin kişinin ziyaret ettiği festivale bu yıl da büyük ilgi gösterildi. Festivalde AA'yı, Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, Kurumsal İletişim Direktörü Esra Kireçci, Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Nedim Kaya ile Ürün ve İş Geliştirme Yöneticisi Bora Uçak temsil etti.

AA ekibi, fotoğraf dağıtım anlaşması bulunan Getty Images ve AFP ajansları ile TIME dergisinin üst yöneticileri ile görüşmelerde bulundu.

Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel festival hakkında şunları söyledi:

'Anadolu Ajansı olarak, dünyanın en büyük haber fotoğrafçılığı festivalinde sektörün en önemlileri arasında ikinci kez stant açtık. Anadolu Ajansı bugün haber fotoğrafı dünyasında önemli aktörlerden biri olarak yer alıyor. Dünyanın dört bir köşesinden festivale gelen foto muhabirleri Anadolu Ajansı’nın gücünün farkındalar ve bizimle çalışmak istiyorlar. Uluslararası fotoğraf dağıtım kurumları da haber fotoğraflarımızı dünyada dağıtmak için bize başvuruyorlar. Bu başarının elde edilmesindeki en önemli rolü her gün dünyanın dört bir köşesinde gece gündüz çalışan foto muhabirlerimiz, fotoğrafların iletilmesinde öz kaynaklarımızla bir sistem kuran Bilgi Teknolojileri ve İletişim Direktörlüğümüz ve işin pazarlama kısmını yürüten Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörlüğümüz paylaşıyor'

Sel, Anadolu Ajansı’nın, dünyanın en önemli fotoğraf organizasyonlarındaki etkinliklerini ve faaliyetlerini bundan sonra da devam ettireceğini belirtti.

Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Nedim Kaya da yaptığı değerlendirmede, “Her şeyden önce burası başka bir alem. O pırıltılı fotoğraf dünyasının mutfağında neler olup bittiğini görüyorsunuz. AA tarafından organize edilen “Istanbul Photo Awards”, etkinlik sponsorlukları ve Getty Images, AFP gibi dünyanın önde gelen fotoğraf dağıtım ağlarındaki etkin mevcudiyet Anadolu Ajansı’nın ilgi odağında olmasına yol açmış görünüyor. Ajansla çalışmak için mülakat sırası bekleyen genç profesyonellerden bunu anlamak hiç de zor olmadı" diye konuştu.

Kurumsal İletişim Direktörü Esra Kireçci, ajansın festivaldeki ikinci yılının oldukça başarılı geçtiğini belirtti.

Kireçci, festivalin profesyonellere ayrılan haftası boyunca, yani 31 Ağustos - 6 Eylül tarihleri arasında stant açtıklarını söyledi. Kireçci, stantta AA muhabirlerinin 2015 yılında dünyanın dört bir yanından çektiği fotoğrafların yanı sıra bölgenin en büyük haber fotoğrafı portalı olan "anadoluimages.com" ve uluslararası haber fotoğrafı yarışması Istanbul Photo Awards’ın ikincisi için tanıtım yapıldığını dile getirdi.

Kireçci, "Fotoğraflarımız ve fotoğrafla ilgili ürün ve projelerimiz 'Anadolu Agency' markasının dünyaya tanıtılmasında çok önemli rol üstleniyor. Bunun bilinciyle ikinci kez yer aldığımız bu fuarda artık fotoğraf sektöründe ‘tanınma’ gibi bir meselemiz kalmadığını mutlulukla gördük. Markamızın güçlenmesi ve dünya genelinde tanınması için çalışmalarımız devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.