Polemik & Kulis
25 Mayıs 2015 22:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:35

Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı’nın fotoğraf markasını kadrosuna kattı!

Anadolu Ajansı 14 yıldır İhlas Haber Ajansı'nda görev alan önemli bir isimle anlaştı.

Türkiye'nin en iyileri arasında gösterilen İhlas Haber Ajansı'nın Baş Foto Muhabiri ve Fotoğraf Editörü Abdullah Coşkun, Anadolu Ajansı'na transfer oldu.

Coşkun, İHA'nın fotoğraf alanında ilklere imza atmasına öncülük etmiş,yurt dışına fotoğraf pazarlamasıyla ajansın fotoğraf prestijinin arttırmasını sağlamıştı. 

Gittiği sıcak savaş bölgelerinde yaptığı başarılı işlerle tanınan Coşkun, aldığı ulusal ve uluslararası ödüllerle biliniyor.

Coşkun, AA İstanbul Bölge Müdürlüğü fotoğraf servisinde görev yapacak.

Abdullah Coşkun kimdir?

1981 yılında Adana'da dünyaya geldi. Üniversite eğitimi için gittiği Afyonkarahisar'da, fotoğrafa olan merakından dolayı yerel bir gazetede iş başı ücretle çalışmaya başladı. Haber ve fotoğrafı birleştirerek foto muhabiri olmak için çabaladı. Daha sonra İhlas Haber Ajansı'nın Adana Büro'sunda haber başı ücretle çalışmaya başladı. Burada kısa sürede fotoğraflarıyla dikkat çeken Coşkun, ajansın İstanbul'daki merkezinde Foto Muhabiri olarak çalışmaya başladı. Irak, Afganistan, Lübnan, Filistin, Somali, Gürcistan, Mısır, Tunus, Libya, Suriye ve son olarak Ukrayna-Kırım gibi sıcak savaş bölgelerinin yanı sıra, Ortadoğu'nun büyük bölümündeki iç savaşlar ve Afrika kıtasındaki, açlık ve iç savaş bölgelerinde bulundu. Meslek hayatına başladığı 2000 yılından bu yana 57 ülkede görev yapan Coşkun, İhlas Haber Ajansı'nın Fotoğraf Direktörü ve Baş Foto Muhabiri olarak görev yaptı. Ayrıca Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Görevlisi olan Coşkun, bu üniversitede Basın Fotoğrafçılığı dersleri veriyor. Sıcak bölgelerdeki görevlerini sürdüren Coşkun, uç noktalardaki konularda foto röportajlar yaptı. Coşkun, Libya iç savaşı sırasında çektiği fotoğraflarla, 2011 Sony International Photo Projecy Awards The Best 10’a layık görülürken, yine aynı yıl Türkiye Medya Etik Konseyi’nin en iyi fotoğraf çalışması ödülünü aldı. Meslek hayatına küçüklü büyüklü onlarca ödül sığdıran Coşkun, Travestilerin Yaşam öyküsünden, Tarikatların gizli zikirlerine kadar birçok projeyi de hala sürdürüyor. Coşkun, insan temalı foto röportajlarıyla da dikkat çekiyor.