Televizyon
15 Ara 2016 21:14 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:37

Amedspor’dan ‘logo sansürü’ yapan NTV’ye: Yakıştıramadık

Amedsportif yönetimi Fenerbahçe ile yaptıkları maçtan sonra NTV’nin tablosunda logolarının kullanılmamasına tepki gösterdi.

Amedsportif Kulübü Başkanı Nurullah Edemen, takımlarının Fenerbahçe ile yaptıkları maçtan sonra NTV’nin tablosunda logolarının kullanılmadığını ifade ederek tepki gösterdi. Edemen, 'logo sansürünün' yayın kuruluşuna yakışmayacak bir tavır olduğunu söylerken “Böyle bir şey olmaması gerekir, üzüntü verici, yakıştıramadım” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçında Amedsportif ile deplasman karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler ilk yarısını 1-0 önde kapattığı karşılaşmadan 1-1'lik sonuçla ayrıldı. Maçın ardından NTV ekranındaki skor tablosunda Amedsportif’in logosu gösterilmediği ifade edildi.



Edemen, konu ile ilişkili olarak T24’e şu açıklamayı yaptı:

“Üzüntü verici bir olay. Bir logo bu, aykırı bir şey de değil. Bu bazı şeyleri hazmedememekle, belki kabul edememekle alakalı. Ne olursa olsun böyle bir şeyin olmaması gerekir. Bir yayın kurumuna yakıştıramadım”

Bir futbolcu gözaltında

Öte yandan Edemen, maç sonrası çıkan olaylarda takımda oynayan Mansur Çalar’ın da gözaltına alındığını ve emniyette ifade işlemlerinin devam ettiğini belirtti. Edemen, “İfadelerden sonra savcı beye bilgi verilecek, sonrasını göreceğiz” dedi.

"Polis, futbolcuları darp etti"

Edemen, olaylara ilişkin olarak sosyal ağ Twitter üzerinden mesajlar paylaşmış ve  “Fenerbahçe maçı sonrası çevik kuvvet mensupları sporcularımıza saldırarak darp etti. Şu anda hastahanede rapor alıyoruz. Neyi hazmedemediniz. Bana lan diye hitap edip bağıran çevik kuvvet personeli yüreğin yiyiyorsa önüme sivil kıyafet ve tek başına çıkarsın o zaman lan kim görürüz” ifadelerini kullanmıştı.