Medya
29 Ağu 2014 11:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:37

Altın Portakal'ın jürisinde kimler var?

Bu yıl 51.si düzenlenecek olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jürisi açıklandı!

Jüri, Türkiye sinemasının 100. yılı nedeni ile ülkemize ve sinemamıza uluslararası başarılı temsilleri ile katkıda bulunmuş çeşitli disiplinlerden bir araya gelen yönetmen, yapımcı, senarist, oyuncu, görüntü yönetmeni, akademisyen, edebiyatçı ve müzisyenden oluşuyor.

Bu yıl “Gelenekten Geleceğe” söylemiyle yola çıkan ve 10-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma Jürisi; yönetmen, senarist, yapımcı ve oyuncu Yılmaz Erdoğan başkanlığında, ödüllü yönetmen, kurgucu ve metin yazarı Belmin Söylemez; sinema ve tiyatro sanatçısı, tiyatro yönetmeni ve akademisyen Bülent Emin Yarar; senarist, oyuncu ve fotoğraf sanatçısı Ebru Ceylan; görüntü yönetmeni Hayk Kirakosyan; edebiyat dünyasının önemli isimlerinden İskender Pala; tiyatro ve sinema oyuncusu, iki Altın Portakal ödüllü Meral Çetinkaya; film müziğinin usta isimlerinden, besteci Selim Atakan ve yer aldığı filmlerin yanı sıra, oynadığı dizilerle de ulusal ve uluslararası başarılara imza atan oyuncu Songül Öden'den oluşuyor.