Medya
12 Nis 2014 13:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:05

Altaylı fuatavni'nin peşini bırakmıyor! İtirazlara ne yanıt verdi?

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı fuatavni hesabının yurtışı merkezli olduğu yönündeki iddiasına gelen itirazlara yanıt verdi...

Twitter'ın en çok konuşulan fenomen hesaplarından @fuatavni tartışması devam ediyor. Hesabın kime ya da kimlere ait olduğu yönündeki spekülasyonları köşesine taşıyan Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı fuatavni hesabının yurtışı merkezli olduğu yönündeki iddiasını bugün de tekrar ederken gelen itirazlara yanıt verdi.

İşte Altaylı'nın yazısındaki ilgili bölüm:

FUATAVNİ BİR HAVUZ MU?


DÜN bu köşede yer alan Fuatavni hesabının yurtdışında açılmış bir Twitter hesabı olabileceği iddiasıyla ilgili gün içinde pek çok görüş aldım.
Büyük çoğunluk benim işi bilmediğimi ve DNS veya VPN değişiklikleriyle bu hesabın yurtdışı hesabı gibi görünebileceğini söylediler.
Haklı olma ihtimalleri var, ancak bir şeyi unutuyorlar.
Bu hesap Türkiye'de Twitter'a sansür getirilmeden önce açılmış bir hesap. Yani o gün DNS veya VPN ayarlarıyla oynamak gibi bir gereksinim yoktu.
Büyük ihtimalle bilgi koruma düzeyinin yüksek olduğu ve Türkiye'den gelecek bir taleple kullanıcı bilgilerinin paylaşılma ihtimalinin çok çok düşük olduğu bir ülkeden giriş yapılıyor.
Bunun bir örneğini genel seçimler öncesi dolaşıma sokulan çirkin videolarda da görmüştük.
Konuyu yakından izleyenlerin tespit ettiği bir diğer nokta ise Fuatavni hesabındaki yayınlara baktığınız zaman 12-36 saatlik gecikmeli yazılar yayınlanıyor.

FUATAVNİ BİR KİŞİ DEĞİL

Benim buradan anladığım şu.
Fuatavni bir kişi değil.
Buraya ortak bir bilgi paylaşımı var ve Fuatavni bu bilgileri toplayıp düzenleyen bir editör tarafından yönetiliyor. Yani bu aslında bir "havuz" ve bir yönetici editörü var.

GAYET GENİŞ BİR GURP BU HESABA BİLGİ TAŞIYOR

Bunun tek istisnası, bir canlı yayın sırasında yapılan Başbakan'la ilgili bir paylaşım.
Zaten o paylaşımın üslubuna baktığınız zaman da açık bir farklılık var.
Buradan benim çıkardığım sonuç şu: Gayet geniş bir grup, Fuatavni'ye bilgi ulaştırıyor.
O da bunları derleyip toparlayıp hesabından aktarıyor.
Ve büyük bir ihtimalle bu editör Türkiye'de değil.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız