Gündem
11 Şub 2016 11:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:20

Altan Tan'dan soru önergesi: TRT Cizre haberi için özür dileyecek mi?

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından cevaplandırılması talebiyle bir soru önergesi verdi.

Önerge TRT'nin sonra Valilik ve Başbakan Davutoğlu tarafından yalanlanan Cizre'deki bodrum katında 60 terörist öldürüldü haberiyle ilgili olarak özür dileyip dilemediğini sorguluyor.

İşte Altan Tan'ın o soru önergesi:

TRT'nin "Son dakika" olarak duyurduğu haberde "Güvenlik güçleri Şırnak Cizre'de teröristlerin kontrolündeki bodrum kata girdi. Çatışmada 60'a yakın terörist etkisiz hale getirildi" denilmiştir.

Ancak ilerleyen saatlerde TRT Haber'in internet sitesinde de yer alan bu haber yayından kaldırıldı. Haberin linkine tıklandığında aranan sayfanın bulunamadığı hatası vermiştir. Başbakan Ahmet Davutoğlu TRT Haber'in geçtiği bu bilgiyle ilgili olarak "Bizim tarafımızdan resmi olarak açıklanmayan hiçbir habere itibar etmeyin." şeklinde bir açıklamada bulunmuş, haberi yalanlamıştır.
Buna göre:
1. TRT Haber'in bu son dakika haberinin yapılmasında tasarrufu bulunan kişiler kimlerdir?
2. Devletin resmi haber kanalı bu bilgiyi neye istinaden paylaşmıştır?
3. Bu bilgi paylaşılmadan önce teyit edilmiş midir? Edilmiş ise hangi kaynaklarca teyit edilmiştir?
4. Başbakanın, Valiliğin ve Emniyetin bu haberi yalanladığı göz önüne alındığında TRT Haber'in bu yalanlanmış haberinden dolayı bir özür beyanı olmuş mudur?