Gündem
30 Mayıs 2015 17:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:36

Alman basınında Blatter'a büyük tepki!

Sepp Blatter'in yeniden FIFA başkanlığına seçilmesine Alman basınında geniş yer verildi.

Bild gazetesi, Blatter’in yeniden FIFA başkanı seçilmesini, ilk sayfadan siyah zemin üzerinde bir futbol topunun üzerine 'Futbol için kara bir gün' başlığıyla okurlarına aktardı.

Toplam 3 sayfayı konuya ayıran gazete, ikinci sayfada 'Bu seçim için utanın' başlığını kullanarak, '133 oyun skandal patron Blatter için' ifadesine yer verildi.

Blatter’in 4 yıl daha 'beceriksizliğe' devam edeceği belirtilen haberde, 4 yıl daha futbolda kaos yaşanacağı savunuldu.

Dünya Kupası'nın boykot edilmesinin de tartışıldığına işaret edilen haberde, bu konuda Bundesliga takımlarının bazı sportif direktörlerinin görüşlerine yer verildi.

Borussia Mönchengladbach'ın menajeri Max Eberl ve Bayer Leverkusen'in üst yöneticisi Michael Schade, Dünya Kupası'nın boykot edilmesinin ancak son adım olduğunu ifade ederlerken, Schalke 04'ün menajeri Horst Heldt  ise boykotun sorunu çözmeyeceğini, UEFA’nın daha etkili olmasını istediğini belirtti.

"Blatter'e verilen Liyakat Nişanını alın"

Sol Parti Eşbaşkanı Bernd Riexinger, Blatter'e 2006 yılında verilen Federal Almanya Liyakat Nişanının geri alınmasını istedi.

Alman Polis Sendikası Başkanı Rainer Wendt de Blatter’in rüşvet skandalının içinde görüldüğünde Liyakat Nişanının geri alınmasını talep etti.

Spiegel Dergisi de ilk sayfada, kale ağının arkasında Blatter’in fotoğrafını koyarak 'Kokuşmuş-Blatter'in sistemi' başlığıyla çıktı.

Konuyla ilgili haberde 'Oyunbozan' başlığı kullanarak dünyanın en büyük spor birliği olan FIFA'da on yıllardan beri yolsuzluk şüphesinin bulunduğunu, şimdi ABD Adalet Bakanı ve FBI'ın organize suçlardan soruşturma yaptığını yazdı.

'Ölümsüz Joseph' başlığını kullanan Süddeutsche Zeitung gazetesi de 'FIFA Başkanı yeniden başardı' ifadesi kullandı.

Haberde, Blatter’in bir çok kişinin kendisini sorumlu tuttuğu skandallara rağmen dünya futbolunun patronu olarak kaldığı belirtildi.