Magazin
21 Nis 2017 15:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:38

Ali Poyrazoğlu, Bülent Kayabaş'ın cenaze töreninde isyan etti: Ölmeden gömüldü!

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Bülent Kayabaş bugün son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde konuşan yakın arkadaşı Ali Poyrazoğlu, "Bülent, son zamanlarında ölmeden gömüldü" dedi.

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün 72 yaşında hayatını kaybeden tiyatro ve sinema sanatçısı Bülent Kayabaş, son yolculuğuna uğurlanıyor. Sanatçı Ali Poyrazoğlu, kalın bağırsak kanseri nedeniyle hayatını kaybeden 38 yıllık arkadaşı Kayabaş'ın yıllardır kendisine iş gelmediği için çok üzgün olduğunu söyledi.

SANATÇI DOSTLARI YALNIZ BIRAKMADI

Bülent Kayabaş için ilk tören Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlendi. Kayabaş'ın Türk bayrağına sarılı tabutu saat 09.50 sıralarında Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ne getirildi. Törene başta Kayabaş'ın ailesi olmak üzere sanatçı dostları ve sevenleri katıldı. Rutkay Aziz, Orhan Aydın, Süha Uygur gibi isimler törene katılanlar arasındaydı.



ALİ POYRAZOĞLU: SEYİRCİ ÜZÜLÜR DİYE HASTALIĞINI SAKLADI

Sanatçı Ali Poyrazoğlu, kalın bağırsak kanseri nedeniyle hayatını kaybeden 38 yıllık arkadaşı Bülent Kayabaş'ın yıllardır kendisine iş gelmediği için çok üzgün olduğunu söyledi. Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen törende konuşan Poyrazoğlu, hastalık sürecinde Bülent Kayabaş'ın yaşadıklarını anlatırken de gözyaşlarını tutamadı.

"ÖLMEDEN GÖMÜLMESİ ZOR BİR ŞEY"

Bülent Kayabaş'ın çok fedakar, aydın, birbirini bağrına basmış bir Türkiye hayali ile yaşayan bir insan olduğunu söyleyen Ali Poyrazoğlu, "Disiplinli bir sanatçıydı. Hastalandığı zaman ilk bana haber verdi. Doktordan çıkmış, telefon etti, hastanenin önün çağırdı. Gittim, kanser olduğunu söyledi. Disiplinli bir hasta olmasını ve hep beraber meydan okuyacağımızı söyledim. Bizimki palavra tabi. O çok kahraman bir şekilde kanser hastalığına meydan okudu. Bu zor bir şeydir. Meydan okumak gerekir. Seyirci üzülür diyerek hastalığını saklamaya karar verdi. Beş yıldır ağır tedavi görüyordu. Sabah kemoterapi oluyordu, akşam sahneye çıkıyordu. Böyle direndi. Son zamanlarda da ölmeden gömülmesi, insanların görmezden gelmesi zor bir şey. Hiç aranmaması, hatırlanmaması, hiçbir iş teklif edilmemesi, daha ölmeden ölmüş gibi davranılması onu çok üzüyordu. Yaşarken vefasızlık, unutulmuşluk bilincine uğradığını görüyoruz. Bu Bülent'i çok üzerdi, haklıydı da." dedi.



"HEPİMİZİN KALBİNDE ÇOK DERİN SEVGİ BIRAKARAK GÖÇTÜ GİTTİ"

Bülent Kayabaş'ın Türk sineması ve tiyatrosu için çok önemli bir isim olduğunu dile getiren Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, "Benim çok değerli bir abimdi. Uzun zamandan beri hastalıkla boğuşuyordu. Çok üzgünüm. Hepimizin kalbinde çok derin sevgi bırakarak göçtü gitti.Sevenlerine, Türk tiyatrosuna ve sinemasına başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

TEŞVİKİYE CAMİİ'NDE CENAZE TÖRENİ YAPILDI

Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ndeki törenin ardından Teşvikiye Camii'ne götürülen Bülent Kayabaş'ın cuma namazına müteakip namazı kılındı ardından Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.



BÜLENT KAYABAŞ KİMDİR

Bülent Kayabaş, 25 Ağustos 1945 tarihinde Eskişehir'de doğdu.
1961 yılında Eskişehir Belediye Tiyatrosu'nda profesyonel olarak tiyatro oyunculuğuna başlayan Kayabaş, birçok tiyatro oyununda, televizyon dizileri ve sinema filmlerinde de rol aldı. Seslendirme de yapan ünlü sanatçı, Winnie The Pooh'yu 14 yıl seslendirdi.
2000 yılında yapımcılığını ve yönetmenliğini Derviş Zaim'in üstlendiği "Filler ve Çimen" filminde Ali Sürmeli, Sanem Çelik, Haluk Bilginer ve Uğur Polat'la beraber oynayan Kayabaş, 2010 yılında Haldun Dormen'in, Cevat Fehmi Başkut'un 'Buzlar Çözülmeden' adlı romanından müzikal bir tarzda oyunlaştırdığı 'Bir Kış Masalı' adlı oyununda dayer aldı.
Bülent Kayabaş, 1981 yılında Nur Sürer ile evlendi ancak kısa sürede boşandı. 2007 yılında ise 15 yıllık arkadaşı Selma Kepekli ile Turgutreis'te evlenmişti.