Gündem
25 Eki 2016 08:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:37

Ali Koç açıkladı: Fenerbahçe başkanlığına adayım!

1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç, ilk olağan kongrede aday olacağını açıkladı.

1907 Derneği Başkanı, iş adamı Ali Koç, Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı’na aday olacağını açıkladı. Koç’un bu yöndeki sözleri, dün akşam ilk olarak, son kongrede Aziz Yıldırım’ın karşısına aday olarak çıkan Hulusi Belgü tarafından Twitter’dan duyuruldu, ardından yine bir Twitter kullanıcısı konuşmanın videosunu yayınladı.

Buna göre Koç, dün 1907 Fenerbahçe Derneği’ndeki bir panelde, dinleyicilerin yoğun alkışları arasında şu açıklamaları yaptı:

EN AZINDAN 2018 MAYISINDA

“Geçen sene Mayıs ayında bir sözüm vardı. Ağzımdan bir laf çıktı. Sonra ağabeyimin vefatı olayını yaşadık. Bugün geldiğimiz noktada, kongre olduğu takdirde, en azından 2018 Mayıs ayında kongremizde şartlar ne olursa olsun bir kere adaylığımı koyup denemek istiyorum. Yöneticiyken de, taraftarken de, şimdi de, işler kötü giderken kulübümüz sıkıntıdayken kongre çığırtanlığı yapmak ne benim fıtratımda var ne de bunu tasvip ediyorum.” 

CİĞERİ BEŞ PARA ETMEZLER...

“ONUN için sezon daha yeni başlıyormuş gibi hepimizin dört kolla sarılması lazım. Tribünlerin bu hali kabul edilebilir değil, şartlar ne olursa olsun... Bu yüzden sezon yeni başlıyormuş gibi hepimizin çubukluya sahip çıkmamız lazım. Sonuçta hepimizin ortak paydası çubuklu... Kendimize zarar vermeyelim, bindiğimiz dalı kesmeyelim. Yönetimimiz ne zaman uygun görürse o zaman kongre olacaktır. 2018 Mayıs ayında da zaten olağan kongremiz var. Kulübümüzü, camiamızı sıkıntıya sokacak, televizyonda ciğeri beş para etmeyen adamlara malzeme verecek konuma gelmeyelim. Anca beraber, kanca beraber.”

1907’DEN ADAYLIK AÇIKLAMASI

ALİ Koç’un ilk genel kurulda başkanlığa aday olacağı açıklaması, 1907 Fenerbahçeliler Derneği tarafından yayımlanarak teyit edildi. Derneğin internet sitesinde yer alan açıklamada, Ali Koç’un şu ifadeleri kullandığı kaydedildi:

   “Şartlar ne olursa olsun, kongre olması halinde ya da 2018 yılı mayıs ayında yapılacak olağan genel kurulda adaylığımı koyacağım. Fenerbahçemizin ve yönetim kurulumuzun yanındayız.”