Medya
01 Mayıs 2017 08:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:39

Çamlıca'da yeni anten kulesi yükseliyor! Peki radyoları bekleyen büyük tehlike ne?

Küçük Çamlıca’daki yeni anten kulesinin inşaatı devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Çamlıca'daki eski anten kulelerinin yerine, yeni anten kulesi inşaatına başlanmıştı. Yeni kulenin tamamlanmasının ardından da, eski kuleler kaldırılacak. Milliyet Cadde yazarı Ali Eyüboğlu da, yeni anten kulesi sonrasında radyoları bekleyen büyük tehlikeyi kaleme aldı.

Ali Eyüboğlu'nun o yazısı:

ÇAMLICA’DAKİ KULEDE HER RADYOYA YER YOK

İstanbul’un yeni simgelerinden biri olacak Çamlıca’daki caminin etrafı görüntü kirliliği yaratan radyo ve televizyon direkleriyle dolu... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu görüntü kirliliğinin ortadan kalkması için talimat verince Küçük Çamlıca’daki yeni anten kulesinin inşaatı başladı.

365 metre yüksekliğindeki yeni radyo ve TV verici kulesinin inşaatı bitince KHK ile kurulan Kule A.Ş. ile radyo sahipleri arasında sıkı bir pazarlık başladı.

Çünkü bu kule hizmete girince radyo ve televizyonların kullandığı eski direkler sökülecek. İstanbul’dan yayın yapan radyolar mecburen bu kuleye geçecek.

Kule A. Ş., radyo ve televizyonlara bu hizmeti bedava vermeyecek.

Kuleden yararlanmak isteyenler, maliyetine ortak olacak. Bu nedenle Kule A.Ş. yönetimi radyolardan giriş için 40-50 bin peşin, ayda 15 bin lira kira isteyince, zaten ayakta kalmakta zorlanan radyocularda panik başladı. Özellikle de yerel radyo sahiplerinde...

Ulusal radyolar için bu bedeller yüksek olmayabilir, ama yerel radyoların sahipleri bu paraları yüksek bulunca taraflar arasında görüşmeler yoğunlaştı.

Radyocuların oluşturduğu heyetle, Kule A.Ş. yöneticileri ortak bir yol bulmak için bu hafta yeniden bir araya gelecek.

Kule A. Ş. fiyatlardan indirime gitmezse, maddi olarak zaten yaşamakta zorluk çeken radyolardan bir kısmı ya sadece internet üzerinden yayın yapacak ya da kapanacak.

Küçük Çamlıca’da yapılan yeni kuleyle doğan bir başka sorun da şu:

Kulede sadece 80 radyoya yer var. Oysa İstanbul’da karasal yayın yapan radyo sayısı 100 civarında. 20 civarında radyo, kulede yer bulamadığı için kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

Bakalım taraflar arasındaki pazarlık bu hafta nasıl sonlanacak?