Polemik & Kulis
21 Eyl 2016 09:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:33

Ali Bayramoğlu Yeni Şafak'tan ayrıldı: Yazılarımla ilgili sıkıntılar yaşanıyor

Yeni Şafak Gazetesi'nde 15 yıldan bu yana köşe yazıları yazan Ali Bayramoğlu, gazeteden ayrıldığını duyurdu.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu, gazetesiyle yazıları nedeniyle sorunlar yaşadığını açıklayıp Yeni Şafak’tan ayrıldığını duyurdu.

Twitter hesabında kısa bir açıklama yayınlayan Bayramoğlu, “15 yıldır yazarlığını sürdürdüğüm Yeni Şafak Gazetesi son dönemde yazılarımla ilgili sıkıntılar yaşamaya başladı. Benim de gazetenin buna yönelik tasarruflarını kabul etmem ve beklentisini karşılamam söz konusu değil. Gazete ile aramdaki ‘akit’ sürdürülemez hale gelmiş bulunuyor” diyerek yazarlığına son verdiğini duyurdu. 



Bayramoğlu, son dönemde yazılarında darbe girişiminin ardından olağanüstü hal uygulaması altında yapılanları eleştirerek, demokratik düzenden sapmalara karşı dikkatli olunması uyarıları yapıyordu. Bayramoğlu’nun son yazısı 15 Eylül tarihli ‘İkaz’ başlıklı yazıydı.Bayramoğlu o yazısında şunları yazmıştı:

"Hukuk devleti, olağanüstü hal koşullarında bile, demokratik düzenini yıkmak isteyen her eyleme hesabı asgari demokrasi koşullarında ve hukuk yoluyla sormakla mükelleftir. Bu, sadece şüpheli ve suçluların değil, tüm toplumun hak ve hukukunun teminat altına alınmasının gereğidir.

Daha dün, Gülencilerin elinde “Balyoz ve Ergenekon” davalarının kirletilmesi, bu kirin tüm topluma sıçramasına yol açmadı mı? Mağdurların uğradıkları hak gaspı tüm yargı düzenini paramparça etmedi mi? Bunları hep beraber yaşamadık mı?

Hatalar düzeltilebilir, ama iz bırakır."