Polemik & Kulis
10 Kas 2017 13:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:15

Ali Ağaoğlu'ndan Ahmet Hakan’a sert 'Atatürk' mektubu: Eğer o tabloyu asmadıysan..(Medyaradar/Özel)

İş adamı Ali Ağaoğlu, darbe sonrası Atatürkçü olduğunu ilan eden Ahmet Hakan’a sert bir mektup yazdı.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ile ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu arasında başlayan tartışma yeniden gündemde. Darbe sonrası Hakan’ın ‘Hey Atatürk’ şeklinde yazdığı köşe yazısına sinirlenen ve bu hitap şeklini yanlış bulan Ağaoğlu, ünlü köşe yazarını samimiyetsizlikle suçlamıştı. Ağaoğlu o dönem Hakan’a yağlı boya bir Atatürk tablosu hediye etmiş ve bu tabloyu odasının duvarına asıp kendisine bir fotoğraf göndermesini rica etmişti. Bununla da yetinmeyen Ağaoğlu, Hakan’ın mektubunu sansürleyip yayınlaması üzerine, Hürriyet Gazetesi’nde sayfa satın alıp, tam metni yayınlatmıştı.
 
‘ÇOK GÜZEL TABLO YOLLADIM’
 
Ulu önder Atatürk’ün 79. ölüm yıldönümünde Ahmet Hakan’a bir kez daha mektup yollayan ünlü iş adamı, yine duvara bir türlü asılmayan o Atatürk tablosunun akıbetini sordu. Ağaoğlu metninde, “Atatürk’le ilgili bugünkü yazını okudum. Atatürk’le ilgili bir başka yazın üzerine, sana çok güzel bir yağlı boya Atatürk tablosu göndermiştim.
 
‘DÖNEKLİĞİNE SÖZÜM YOK’
 
Bu tabloyu ofisine asmanı söylemiş astığında da bana bir fotoğrafını göndermeni rica etmiştim. Bu fotoğraf hala bana ulaştırılmadı. Eğer bu tabloyu asmadıysan… Dönekliğine bir sözüm yok… Ama artık alışkanlık haline getirdiğin, sosyal medyanın gazıyla gündemi yakalama peşinde koşan, ‘ekşi sözlükten’ çektiği kopyaları bile yansıtmakta zorluk çeken, derinliği olmayan, samimiyetsiz yazılarıyla köşesine muhafaza etmeye çalışan bir olarak kalacaksın. Benden söylemesi…. 
 
‘EĞER ASMADIYSAN İADE ET’
 
Eğer tabloyu asmadıysan iade et, değerini bilen birine hediye edeceğim." ifadelerini kullandı.








MEDYARADAR/ÖZEL