Gündem
11 Ara 2016 01:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:15

Al Jazeera: İstanbul'daki patlamada 15 polis şehit oldu

İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında çevik kuvvet polislerine bombalı araçla saldırı düzenlendi. Al Jazeera'nin edindiği bilgilere göre en az 15 polis şehit oldu.

Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yakınlarında 22.30 sıralarında iki ayrı patlama meydana geldi.  Al Jazeera'nin edindiği bilgiler, saldırıda en az 15 şehit olduğunu gösteriyor. Bu sayının artabileceği bildiriliyor.

Patlama sesiyle stadın çevresinde görevli polisler havaya ateş açtı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu  "Saldırının, taraftar dağıldıktan sonra çevik kuvvet polisi noktasına bombalı araçla gerçekleştirildiği değerlendiriliyor. 20'ye yakın polis yaralandı. Şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını umuyoruz." açıklamasında bulundu.

Süper Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan maçın bitiminin ardından stadın yakınında meydana gelen patlamada, maçta görevli bazı polislerin yaralandığı öğrenildi. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı polisler, ambulanslarla bölgedeki hastanelere gönderildi.

Bursaspor kulübünden yapılan açıklamada "Taraftar gruplarımız ile iletişime geçilmiştir. Taraftarlarımızdan yaralı bulunmamaktadır.Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz." denildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, olay yerinde inceleme yaptı.

Patlama Taksim, Nişantaşı, Kabataş, Beşiktaş ve Anadolu yakasında Üsküdar ve Beylerbeyi'nden de duyuldu.