Gündem
20 Kas 2014 14:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:55

Akşam’ın ‘Kobani temizliği’ne HDP’den tekzip

Kobani eylemlerinde ‘hatalı davranan’ 282 üyenin HDP’den uzaklaştırılacağına yönelik Akşam gazetesinde yer alan habere partiden tekzip geldi.

Kobani eylemlerinde ‘hatalı davranan’ 282 üyenin HDP’den uzaklaştırılacağına yönelik Akşam gazetesinde yer alan habere partiden tekzip geldi. Açıklamada, Akşam’ın bu haberinin de gerçekle bir alakası olmadığı ifade edildi.
Akşam gazetesinden Beşir Ariz’in ‘Kobani temizliği‘ başlıklı haberinde 40’tan fazla kişinin hayatını kaybettiği 6-7 Ekim Kobani eylemleri sonrasında HDP’nin parti içinde araştırma başlattığı iddia edildi. ‘Hatalı davranan partililerin‘ tek tek tespit edildiği öne sürülen haberde, “Şu ana kadar 282 isim belirlendi ve bu kişilerin partiden uzaklaştırılması yönünde karar alındığı öğrenildi” ifadeleri kullanıldı.

ÜYE YA DA YÖNETİCİLERİMİZE AÇILMIŞ BİR SORUŞTURMA YOKTUR
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç imzalı açıklamada ise söz konusu haberin gerçekle ilgisi olmadığı belirtilirken Akşam gazetesinin yalan haberlerine devam ettiği kaydedildi.
Merkez Yürütme Kurulu tarafından demokratik protesto hakkının kullanılması çağrısının yapıldığı ifade edilen açıklamada “Kobanê Direnişi ile dayanışma eylemlerine ilişkin herhangi bir yönetici ya da üyemize, Disiplin Kurullarımızca herhangi bir soruşturma açılmış değildir” denildi.
HDP, Akşam gazetesini ve muhabirini, ardından aynı haberi kullanan Sabah ve Yeni Şafak sitelerini tekzip ederek, bu yalan haberi düzeltmeye çağırdı.