Polemik & Kulis
28 Haz 2016 16:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:21

Akşam'ın kaptanı Özkök'ün destek attığı teklife karşı çıktı: O isimler gemiyi batırır Ahmet Abi!

Star gazetesi başyazarı Ahmet Taşgetiren'in teklifi ile başlayan ardından "Gemi" polemiğine Akşam Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu da katıldı.

Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve köşe yazarı Murat Kelkitlioğlu, Star gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren'in eğitim reformu çağrısından yola çıkarak Aydın Doğan'ın ve kendisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaptanlığındaki gemide olacağını belirten Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'e tepki gösterdi.

Taşgetiren'in geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı eğitim sisteminde bir reform yapılması gerektiğini vurgulayan yazısını hatırlatan ve bu reformun olması halinde Taşgetiren'in Erdoğan'la aynı gemide olacağına inandığı Aydın Doğan ile Ertuğrul Özkök'e sert tepki gösteren Kelkitlioğlu, "Abi, öyle isimler sıralamışsın ki o geminin içinde, tabiki çoğunluğunu kastetmiyorum, o isimler o gemiyi batırır. Bugüne kadar özelikle Aydın Doğan ve Özkök gibi adamların bu ülkeye nelere malolduğunu unutmayalım lütfen!" dedi.

Özkök, geçtiğimiz cumartesi kaleme aldığı köşe yazısında, bu reformun yapılması halinde kendisinin destek vereceğini ve Aydın Doğan'ın da Erdoğan kaptanlığındaki o gemide olacağından emin oduğunu belirtmişti. 

İşte Kelkitlioğlu'nun bugünkü yazısından ilgili bölüm:

Üstadımız, meslek büyüğümüz Star gazetesi yazarı (Ertuğrul Özkök’e duyurulur. Yeni Şafak değil Star gazetesi yazarı) Ahmet Taşgetiren abimiz geçtiğimiz gün bir yazı yazdı. Eğitim sisteminden yola çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi, bir gemi oluşturdu, içine de bazı isimleri koydu. Ahmet abinin iyi niyetinden ve samimiyetinden hiç kuşku duymam ancak 1 gün sonra o gemideki isimler arasında yer alan Ertuğrul Özkök bir yazı yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan o geminin kaptanlığını yaparsa Aydın Doğan da o gemide olurmuş falan filan…

Cumhurbaşkanı ile Aydın Doğan’ı aynı kefeye koyma densizliğini bir kenara bırakarak, Ahmet abiye seslenmek istiyorum.

Abi, öyle isimler sıralamışsın ki o geminin içinde, tabiki çoğunluğunu kastetmiyorum, o isimler o gemiyi batırır. Bugüne kadar özelikle Aydın Doğan ve Özkök gibi adamların bu ülkeye nelere malolduğunu unutmayalım lütfen!