Polemik & Kulis
13 Oca 2016 14:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:17

Akşam'dan kovulan Gülay Göktürk Medyaradar'a konuştu: Bu kadar toleranssız olduklarını bilmiyordum

Akşam Gazetesi’nde yazılarına son verilen Gülay Göktürk ilk açıklamayı Medyaradar’dan Alev Gürsoy Cimin’e yaptı.

"Başkanlık bu pespayeliği de ‘düzeltir’ mi?"  şeklinde 9 Ocak’ta kaleme aldığı yazı ile gündemi sarsan Gülay Göktürk’ün bugün Akşam gazetesindeki yazılarına son verildi.

Göktürk, yazısında hayli ağır ifadeler kullanmış ve Etyen Mahçupyan ile Yiğit Bulut arasındaki 'faiz' tartışmasına dâhil olarak Mahçupyan'a destek vermiş ve Bulut'un cevabı için 'pespayelik' ifadesini kullanmıştı.

Göktürk gazeteden ayrılmasının hemen ardından ilk açıklamayı da  Medyaradar'dan Alev Gürsoy Cimin’e yaptı. “Bu kadar toleranssız olduklarını bilmiyordum” dedi ve ekledi “Benim için değil ama gidişat açısından endişe verici.”

İşte o açıklama:

“BÖYLE OLACAĞI BELLİYDİ”
Gülay Hanım geçmiş olsun, yazılarınıza son verilmiş. "Başkanlık bu pespayeliği de ‘düzeltir’ mi?"  şeklinde bir yazı kaleme almıştınız. Mahçupyan yazınız mı, bu talihsiz sonu doğurdu?
Evet doğrudur. Belliydi zaten böyle olacağı. Sanırım yazarken de bunu göze almıştım.

“BU KADAR TOLERANSSIZ OLDUKLARINI BİLMİYORDUM”
Bekliyordunuz yani böyle bir sonu?
Hayır, doğrusu bu kadar çabuk olacağını sanmıyordum. Beklemiyordum da. Bu kadar toleransız olduklarını da hiç bilmiyordum. Benim için çok önemli değil de gidişat açısından önemli. Demek ki artık en ufak eleştiriye bile tahammül ve tolerans yok. Bu çok acı, çok da tehlikeli… Bu gidişat gidişat değil.

“BENİM İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL DE GİDİŞAT AÇISINDAN ENDİŞE VERİCİ”
Çok üzücü bir durum. Ama siz bugüne kadar hep iktidara yakındınız. Durduğunuz yerde belli.  Bir yazı mı bu işin ölçeği?
Ona bana değil onlara sormalı. Manzara çok net ve açık. Görünen köy de kılavuz istemiyor. Herkesin artık bir önüne bakması gerekiyor.  Ben bundan sonra bir şey konuşmayacağım. Durum ortada artık bunu herkes kendi yorumlasın. Nasıl bir vahim tablo ile karşı karşıya olduğumuz belli.
Kırgın ya da kızgın mısınız?
Hayır, herhangi bir mesaj vermek istemiyor ve hatta bu konuya dair kesinlikle konuşmak istemiyorum çünkü her şey ortada ve çok açık, bunun daha neyine mesaj vereyim. İşime son verilmişken. Herkes kendi yorumlasın. Benden bu kadar.

İŞTE GÜLAY GÖKTÜRK'ÜN KOVULMASINA SEBEP OLAN YAZISI