Gündem
11 Şub 2016 11:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:20

Akşam'dan Arınç ve Çelik iddiası: Paralel soruşturmasında ifadeye çağrılabilirler

Hükümete yakın Akşam gazetesi, Cemaat'e yönelik başlatılan "paralel yapı" soruşturması kapsamında eski AKP'li bakanlar Hüseyin Çelik ve Bülent Arınç'ın ifadeye çağrılabileceğini yazdı

AKP'nin kurucuları arasında yer alan ve uzun yıllar parti ve hükümette önemli görevler üstlenen Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik'in 'paralel yapı' soruşturması kapsamında ifadeye çağrılabileceği öne sürüdü. İddianın sahibi ise hükümete ve özellikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açık desteğiyle bilinen 'Es Medya' tarafından yayınlanan Akşam gazetesi...

Akşam gazetesinde Hilal Yıldırım imzasıyla yayınlanan ve gazetenin bugünkü birinci sayfasında da yer verilen haberde, "Paralel yapı soruşturmasında tutuklanan eski milletvekili İlhan İşbilen'in, tasfiyeleri durdurmaları için Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik'i aradığı" iddiası dile getiriliyor.

Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik'in Cemaat'e yakınlığıyla bilinen eski AKP'li vekil, tutuklu sanık İlhan İşbilen'le görüşmelerine ilişkin dosyanın Ankara Başsavcılığı'na gönderildiğini belirten gazete, "Davada müşteki olarak ifade veren polis memuru A.İ.Y, halen tutuklu olan İlhan İşbilen'in Arınç ve Çelik'le görüşüp 'Paralel tasfiyeyi durdurun' dediğini iddia etmişti. Başsavcılık şimdi gerek görürse 'paralel tayinlerle ilgili iki ismin ifadesine başvuracak" diye yazdı.

TOP SAVCIYA MI ATILDI: "GÖZLER SAVCILIKTA"
Cemaat soruşturmasında tutuklanan eski AKP milletvekili İşbilen'in, "Cemaat tasfiyelerini durdurmaları için Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik'i aradığı" iddialarını gündeme getiren gazete, "İddialar İşbilen'in tutuklandığı 'paralel yapının A Takımı'na ilişkin yürütülen Ankara'daki soruşturma dosyası kapsamında ele alınacak. Çelik ve Arınç'ın bilgisine başvurulup başvurulmayacağına ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı karar verecek" ifadelerine yer verdi.

Arınç ve Çelik, çeşitli mecralarda AKP'nin mevcut bazı uygulamalarını ve isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren açıklamalar yapmış, bu açıklamalar hükümete ve saraya yakın bazı gazeteler tarafından sert ifadelerle karşılanmıştı.